Spor
  • 27.10.2021 11:06

Penaltı kaçıran Mostafa Mohamed'den olay sözler

Hakem Fırat Aydınus, siyah-beyazlı oyuncunun meşin yuvarlağa elle müdahalede bulunduğu gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.

ERSİN GOLE İZİN VERMEDİ

81. dakikada oyuna yeni giren Mostafa Muhammed'in şutunda, kaleci Ersin Destanoğlu meşin yuvarlağı çıkartıp gole izin vermedi. Penaltıyı Mısırlı oyuncunun kullanması tartışma yarattı. Galatasaray'da daha önce Belhanda ile Diagne, yine Diagne ile Sinan Gümüş saha içerisinde penaltı tartışmaları yaşamıştı.

TERİM TEPKİ GÖSTERDİ

Penaltıcı Cicaldau olmasına rağmen Mostafa Mohamed'in topu ısrarla alıp pozisyonu gole çevirememesi teknik direktör Fatih Terim'in tepkisini çekti. Deneyimli teknik adam maç sonu yaptığı açıklamada "Penaltıcı bizde Cicaldau. Mostafa almış ben atacağım demiş.

'ALEX'E BIRAKMASI LAZIMDI'

Geçen sefer ben ona kazanmak için çok da riskli bir maçta yine atmasını istedim. Orada oyuncum önemlidir ama burada bırakması lazımdı Alex'e. Sağlık olsun ne yapalım. Ama herkes ne yazılmışsa oraya, kim hangi görevdeyse onu yapması lazım" ifadelerini kullandı.

MOHAMED'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Eleştirilerin odağındaki Mostafa Mohamed'den açıklama geldi. Takımın penaltıcısı olmamasına rağmen topun başına geçen ve değerlendiremeyen Mısırlı golcü özür diledi.

CICALDAU'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Başta Cicaldau olmak üzere takım arkadaşları ve teknik kadrodan özür dileyen Mustafa, “Atacağıma çok inanmıştım. Amatörce bir harekette bulundum. Penaltıyı atsam maç berabere olacak ve belki kazanmak için daha da iştahlanacaktım. Bu yaptığım doğru değildi” dedi.

TEKNİK KADRODAN UYARI GELDİ

Muhammed’in Beşiktaş maçında kaçırdığı penaltı üzerine teknik kadrodan takıma uyarı geldi. Takımın birinci penaltıcısının Cicaldou olduğu oyunculara anlatılırken, Rumen futbolcunun kendisini iyi hissetmemesi durumunda diğer opsiyonların değerlendirileceği futbolculara aktarıldı.

SON 4 PENALTININ 3'Ü KAÇTI

Galatasaray geçen sezonun sonunda Denizli maçında Emre Akbaba’nın kaçırdığı penaltı ile şampiyonluk yolunda averaj bakımından önemli bir fırsatı değerlendirememişti. Sarı-kırmızılılar, ligde kullandığı son 4 penaltının 3’ünden yararlanamayarak ilginç bir istatistiğe imza attı. (Skorer)

Güncellenme Tarihi : 27.10.2021 11:10

İLGİLİ HABERLER