Dünya
  • 24.9.2014 14:48

Pentagon'dan korkutan IŞİD açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsü John Kirby, Irak Şam İslam Devleti IŞİD'le mücadelenin yıllarca sürebileceğini belirterek, ""Koalisyona katılanlar tarafından ciddi bir güç sarfedilecek, yıllardan bahsediyoruz" şeklinde konuştu.

IŞİD'in günler ya da haftalar içinde bitirilemeyecek ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Kirby, çok ciddi operasyonlar gerektiğini söyledi.

Pentagon sözcüsü, IŞİD'in değişen koşullara hızlı ayak uydurduğuna da vurgu yaptı. IŞİD'e karşı operasyona destek arayışlarını sürdüren Washington bu çerçevede amacına da ulaşmış görünüyor.

Dışişleri Bakanı John Kerry, örgüte karşı kurulan koalisyona katılan ülke sayısının 50'yi aştığını açıkladı.

Obama yönetimi özellikle Arap ülkelerin operasyona verdiği destekten memnun.

ABD Başkan Barack Obama hava operasyonlarına destek veren Ürdün, Suudi Arabistan, Irak, Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin üst düzey isimleriyle buluştu.

Obama, "Bu koalisyon sayesinde çok net bir mesaj verebiliyoruz. Dünya birleşmiş durumda. Hepimiz IŞİD'i ve daha çok kan akmasına neden olabilecek aşırılık yanlısı ideolojileri yok etmeye kararlıyız. Bu çabuk ve basit olacak bir şey değil, zaman alacak. Sadece askeri çaba da yeterli olmayacak" dedi.

Olayın sosyal boyutuna da değinen Obama, "Gençler seçeneklere sahip olmalı, modern ekonomilerde başarılı olmaları için eğitim sağladığımıza emin olmalıyız" şeklinde konuştu. [NTV]

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:34

İLGİLİ HABERLER