Dünya
  • 29.5.2006 10:50

PENTAGON'DAN SÜPER SİLAH

WASHİNGTON - ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un, uzak hedeflerin kısa sürede vurulmasını sağlayacak yeni bir silah geliştirmek için Kongrenin onayını beklediği kaydedildi.
     İnternational Herald Tribune gazetesinde bugün yayınlanan habere göre, bu silah, denizaltılardan atılan Trident-2 füzesinin nükleer olmayan versiyonu olacak.
     Askeri yetkililere dayanılarak verilen haberde, silahın, terörist kamplarını, düşman füze mevzilerini, kitle imha silahı olduğundan şüphelenilen yerleri ve diğer acil hedefleri vurmak için kullanılabileceği belirtildi.
     ABD Stratejik Komuta birimi komutanı general James Cartwright, bu silahın, hedeflere konvansiyonel ve isabetli saldırılmasına imkan tanıyacağını ve saldırı sırasındaki zararı en aza indirgeyeceğini söyledi.
     Haberde, Pentagon'un bu yeni silahın 2 yıl içinde hazır olmasını istediği de belirtildi. Pentagon'un planına göre, Trident-2 füzesinin hem nükleer olmayan, hem de nükleer versiyonları aynı denizaltıya yüklenecek. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER