Spor
  • 12.1.2022 11:26

Pep Guardiola Galatasaray'ın yeni hocasını anlattı : Ondan çok şey öğrendim

Galatasaray'ın yeni hocası Domenec Torrent'i Pep Guardiola anlattı! "Kopyala yapıştır..."

MEHMET ÖZCAN

Fatih Terim'in ayrılığının ardından Galatasaray'ın yeni hocası Domenec Torrent oldu. İspanyol teknik adam dün akşam İstanbul'a geldi. Pep Guardiola, uzun yıllar yardımcısı olan Torrent'in nasıl bir teknik adam olduğunu yıllar önce anlatmıştı. İşte Guardiola'nın Torrent için söylediği o sözler...

Galatasaray'ın dün gece İstanbul'a gelen çiçeği burnunda teknik direktörü Domenec Torrent, yeni görevine ise hemen bugün başlayacak.

Normalde gün içerisinde tek antrenman yapan sarı-kırmızılılar, Torrent'in talimatıyla artık çift idman gerçekleştirecek. Saat 11.00'de takımla tanışacak olan İspanyol hoca, ardından ilk antrenmanına çıkacak.

Ayrıca Galatasaray, Terim'in ekibinden bağımsız olarak yönetimin belirlediği farklı bir şoför buldu. 59 yaşındaki çalıştırıcıyı, Aslantepe'den Florya'ya bu yeni şoför götürecek.

Teknik heyeti için 2 yardımcısını kendisi getiren Torrent'in ekibine bir de Türk antrenör katılacağını Başkan Burak Elmas açıklamıştı.

Bir dönem Galatasaray'da görev yapan ve şu anda İtalyan kulübü Spezia'nın U19 takımını çalıştıran Tuğberk Tanrıvermiş'in, bu iş için ilk aday olduğu öğrenildi.

Öte yandan Torrent ile bugün ve yarın yönetici Işıtan Gün'ün ilgileneceği, Florya'da ise Nihat Kırmızı ve Özen Kuzu'nun kurumsal düzeni sağlamaya çalışacağı bildirildi.

GUARDİOLA, TORRENT'İN TARZINI ANLATMIŞTI!

Manchester City'nin deneyimli hocası Pep Guardiola, 2018'de o zamanki yardımcısı Domenec Torrent'ten övgüyle bahsetmişti.

Pep şunları söylemişti: "Maçlara çok iyi hazırlanır ve çok tecrübelidir. Her ülkede çalışmaya hazır kapasitede. Ondan çok şey öğrendim. Beraber de çok şey öğrendik. Bayern Münih ve Manchester City'de kazandığımız başarılarda onun büyük payı var.

Kopyala yapıştır yapan bir teknik adam değil. Pep, Pep'tir, Domenec de Domenec. Biz Barcelona'da bir araya gelmeden önce de o teknik adamlık yapıyordu. Kendi tarzı vardı. Ondan öğrendiklerim kadar onun da bizden öğrendikleri vardır."

"STOPERLER HIZLI OLMALI"

Domenec Torrent, Manchester City'deki oyun tarzlarını ise şöyle anlatmıştı: "Manchester City 4-3-3 oynuyor diyorlar, bu doğru değil. Maçların yüzde 80'inde kanatları içeriye sokup 3-2-2-3 diziliyorduk. Elinizde Romario ile Ronaldo Nazario varsa, 4-3-3 oynayacak kadar salak olamazsınız.

Dizilişim 4-3-3 ama bu, kadroya bakar. Bizim oyunumuzda stoperin hızı çok önemli. Pep; Barça'da Abidal, Bayern'de Alaba'yı bu özelliklerinden dolayı kullandı. Topun rakipte 10 saniyeden fazla kalması delirme derecesidir."

 

Güncellenme Tarihi : 12.1.2022 11:28

İLGİLİ HABERLER