Gündem
  • 22.6.2021 23:21

Perinçek : Anayasa Mahkemesi Ya Mehmetçiğin yanında olacak veya Mehmetçiği sırtından vuranın

Doğu Perinçek: AYM Mehmetçiğin mi yanında olacak yoksa sırtından mı vuracak, buna karar vermeli..

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek “HDP kapatılmazsa ne olur?” sorusuna verdiği yanıtta “HDP kapatılmazsa Mehmetçiğe kurşun olur, vatan toprağına mayın olur. Terör örgütüne para toplamaya devam eder. En önemlisi HDP kapatılmazsa PKK Türkiye’de meşru yasal parti olur ve arkasından Türkiye’nin bölünmesi gelir.” ifadelerini kullandı.

'AYM KARAR VERMELİ'

 Anayasa Mahkemesi’nin dava konusunda vereceği karara ilişkin de konuşan Perinçek, “AYM Mehmetçiğin mi yoksa onu sırtından vuranların yanında mı olacak? Türkiye’yi bölmek isteyen emperyalizmin mi yoksa vatanın bütünlüğünün mü yanında olacak. AYM buna karar vermeli. HDP kapatılmayı bin kez hak etmiş bir parti.” dedi.

'CHP, TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İTTİFAK HALİNDE'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu’nun partisinin grup toplantısında HDP’yi savunan sözleri üzerine Perinçek, “PKK ile beraber olduğunu gösteriyor bu konuşma. Terör örgütleriyle CHP bir ittifak kurmuş durumda. Yazıklar olsun, CHP için çok kötü bir durum. Tüm CHP üyelerini istifa etmeye çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

'HDP'YE O OYU ALDIRAN ABD'

HDP’nin aldığı oy oranını öne sürerek kapatılmasına karşı tavır alanları eleştiren Vatan Partisi Genel Başkanı, konuşmasında “HDP’ye 6 milyon oyu aldıran ABD ve Atlantikçiler… PKK’nın arkasındaki güç ABD. HDP gibi bir partinin arkasındaki güçler de onlar. Medyalarıyla, mali imkanlarıyla ve verdikleri silahlarla onları desteklediler.” sözlerine yer verdi.

Perinçek şöyle devam etti:

Biden planının merkezinde HDP var. Çünkü Biden planı sonuç itibariyle Erdoğan hükümetini devirmek ve Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak. Hukuk devleti adına kimse Türkiye’yi kalkıp bölemez, parçalayamaz.

'TÜRKİYE İKTİDAR VE MUHALEFET ARASINDA SEÇENEĞE MAHKUM DEĞİL'

Türkiye'nin iktidar ve muhalefet arasında seçeneğe mahkum olmadığını belirten Perinçek, iktidarın Türkiye'yi refaha götürecek birikim ve imkanlardan yoksun olduğunu, muhalefetin ise doğrudan doğruya hedef aldığını söyledi. Perinçek, konuşmasında "Millet İttifakı adı verilen CHP, HDP/PKK, İYİ Parti, FETÖ o ekip doğrudan doğruya Biden tayfası. Türkiye’nin düşmanı olan bir cephe o. Bu tarafta, evet AK Parti, MHP Türkiye cephesinde yer alıyorlar ancak programları Türkiye’yi buradan kurtaracak olanaklara sahip değil. Türkiye’nin tek çözümü Vatan Partisi. Başka çözüm çıkmaz. Çözüm tarihin içinden gelir. Türkiye’de programıyla, kadrolarıyla, kadınıyla, gençliğiyle, cesaretiyle öncü parti Vatan Partisi’dir. Türkiye’nin üreten güçlerini başta olmak üzere kucaklayacak. Türkiye’nin umudu Vatan Partisi’dir." ifadelerini kullandı.

'SADAKA EKONOMİSİNE SON VERİYORUZ'

"Türkiye büyük zorluklar içinde devrime gidiyor. Ancak Vatan Partisi şunu öngörüyor, Türkiye bu zorluklar içinden üretim ve güvenlik devrimiyle çıkacak." diyen Vatan Partisi Genel Başkanı, "İnsanlar üretecek, zenginlik paylaştırılacak. Bakın Vatan Partisi, “Ben senin çocuğuna iş vereceğim” diyor. Bu ne ile olur yatırım ile olur, yatırım ise tasarrufla olur. Çiftçi borç batağında çırpınmayacak, tarlasına tohum ekebilecek, traktörüne mazot doldurabilecek. Bunların hepsi yatırımla olur. Bunun adına biz ‘üretim devrimi’ diyoruz. Şunu vaat ediyoruz; üniversiteler işsiz yetiştirmeyecek, herkesin işi olacak. 18 yaşını bitirmiş tek bir işsiz bırakmayacağız. Sadaka ekonomisine son veriyoruz. Sadaka vermeyeceğiz, maaş vereceğiz. Bu Vatan Partisi’ni bütün partilerden ayırıyor." şeklinde konuştu.


 

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.6.2021 23:39

İLGİLİ HABERLER