Gündem
  • 18.6.2021 02:14

Perinçek "HDP'ye saldırıyı Biden yaptı" dedi ve sebebini açıkladı

Doğu Perinçek: Bu suikast Türkiye'ye 'katil devlet' densin diye yapılmıştır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Global televizyonunda 'Müzakere' programına konuk oldu. İzmir'deki HDP binasına yapılan provokatif saldırı hakkında konuşan Perinçek, "Bu suikast Türkiye'ye 'katil devlet' densin diye yapılmıştır" dedi. Haber Global televizyonunda 'Müzakere' programına konuk olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi'nde yaşanan Kongre tartışmalarına ilişkin konuşan Perinçek, "ABD-Türkiye hesaplaşmasında partiler bölünüyor" yorumunu yaptı.

Parinçek, Saadet Partisi yönetiminin, milli özlemleri olan tabanına aykırı bir siyaset benimsediğini dile getirdi. Perinçek sözlerini şu şekilde sürdrüdü:

'SAADET PARTİSİ KENDİ TABANININ ÖZLEMLERİNE UZAK BİR NOKTADA DURUYOR'

Saadet Partisi’nin tabanı vatanserverdir. Ancak bugünkü bölünme bu temelde. Çünkü Saadet Partisi kendi tabanlarının özlemlerine uzak bir noktada duruyor. PKK/HDP’nin yanında duruyor. Milli gelenekten gelen o düzlem Biden ile aynı cepheyi kabul etmez.

Türkiye siyasetinin son 6 yılında partilerde ABD eksenli bir kopma olduğunu belirten Perinçek, "MHP de o eksende bölüdü. ABD, AK Parti’den Babacan’ı kopardı, Davutoğlu’nu kopardı. Dikkat edersen son 6 yılda bütün partilerin içerisinde bu eksene bir bölünme oluyor. Biden ittifakının içinde bölünmeler kaçınılmaz. Çünkü siz vatansever tabanları olan partileri götürüp Biden'ın planlarına teslim ediyorsunuz." dedi.

'TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA STRATEJİK BİR KARŞITLIK VAR'

Türkiye ile ABD arasında stratejik bir karşıtlığın olduğuna vurgu yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ""Türkiye ile ABD arasında stratejik bir karşıtlık var. Bu bir restleşme süreci.Türkiye ile ABD’nin barışması mümkün değil. ABD’nin Türkiye’nin çıkarlarını tehdit eden konumu ve ısrarı var" ifadelerini kullandı.

İZMİR'DE HDP BİNASINA SALDIRI

İzmir'de HDP il binasına yaşanan provokatif saldırı hakkında da konuşan Perinçek, "Bir vatandaşımız ve insanımız katledildi. Bunun üzüntüsünü paylaşıyoruz" diyerek saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'ın ailesine başsağlığı diledi.

Olayın Hrant Dink suikasti ile benzer yanlarına dikkat çeken Vatan Partisi Genel Başkanı, yaşanan olayların amacının HDP'yi mazlumlaştırmak ve Türkiye'de kaos çıkarmak olduğunu vurguladı.

'BU HDP'Yİ KURTARMA SUİKASTİDİR'

Perinçek şöyle konuştu:

Bu HDP’yi kurtarma suikastidir. Biden planı içinde olan HDP’yi kurtarma operasyonudur. Neresinden bakarsanız RAND raporunun o senaryonun her tarafına oturuyor. Bireysel bir suikast olmadığı kesin. Bu senaryoya kanmak bizi aldatır. HDP’yi mazlumlaştırmaya , Türkiye’yi kaosa sürüklemek ve kitleler arasında kaos oluşturmaya çalışıyorlar. Bu suikastin amacı “Katil devlet” sloganı için. Türkiye’yi hedefe koyan ve onun otoritesini sarsmaya çalışan bir suikast bu. Bu suikast “katil devlet” densin diye yapılmıştır. Kim ilan ediyor bunu? Biden ilan ediyor. Neden? Türkiye devleti ABD’nin elinden çıktığı için. 

'HDP SALDIRISI ERKEN SEÇİM SENARYOSUYLA ÖRTÜŞÜYOR'

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yönelik saldırının erken seçim senaryosuyla da örtüştüğüne işaret eden Doğu Perinçek, "HDP saldırısı erken seçim senaryosuyla örtüşüyor. 'İktidar ve devlet vatandaşın canını koruyamıyor' algısı yaratmak isteniyor. Eski gladyo şefi 'suikastler olacak' dedi. Erken seçim isteyen ABD." diye konuştu.

YARGITAY'IN 'BALYOZ' KARARI

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin, Balyoz Planı davasında, Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'a verilen beraat kararını bozmasına ilişkin "HDP saldırısıyla birlikte ele almak lazım. O niçin yapıldıysa bu da onun için yapıldı. Erken seçim senaryosunun adımı. Yargıçları uyarıyorum alet olmasınlar" şeklinde değerlendirdi.

Güncellenme Tarihi : 18.6.2021 22:52

İLGİLİ HABERLER