Gündem
  • 27.10.2008 17:25

PERİNÇEK, MAHKEMEDE 'YALAN SÖYLÜYOR, YALAN SÖYLÜYOR' DİYE BAĞIRDI...

YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL (İHA) - Duruşmaya verilen 5 dakikalık aranın ardından devam edildi. İddianamenin okunduğu sırada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel Ergenekon lobi belgelerinin Doğu Perinçek ve Veli Küçük ile ele geçirildiğini söyledi. Bu sırada, Perinçek, 'yalan söylüyor, yalan söylüyor' diye bağırdı.
Savcı Pekgüzel, bunun üzerine "Lütfen kesmeyelim" diye konuştu. Perinçek, 'Devamlı yalan söylüyorsun uyduruyorsun' şeklinde konuştu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün araya girerek, "Lütfen Doğu Bey" diyerek Perinçek'i sakinleştirmeye çalıştı.
Doğu Perinçek'in tekrar "yalan söylüyor, yok o belgeler" diye konuşması üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, "Ses tonunu yükselterek bağıramazsın, otur yerine saygısızlık yapmayın" deyince Perinçek'in avukatları "Siz de saygısızlık yapmayın" ifadelerini kullandı.
Mahkeme Başkanı Şengün, "İddianame okunduğu sırada dinleyin savunmanız sırasında ele geçirilen belgeler size sorulacaktır"dedi.
Perinçek ise 'O belgeler yok. Savcı o belgeleri uyduruyor" şeklinde konuştu.
Mahkeme Başkanı Şengün, Perinçek'i, "Böyle devam edersen seni dışarı atacağım" diye uyararak, "Siz de iddianame okunurken dinlenmesi gerektiğini iyi biliyorsunuz. Daha sonra savunmaya yapacaksınız" ifadelerini kullandı. Perinçek güvenlik güçleri tarafından yerine oturtuldu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:56

İLGİLİ HABERLER