Gündem
  • 18.8.2019 00:40

Perinçek: Metin Feyzioğlu ile gurur duyuyoruz

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr.Doğu Perinçek, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na destek verdi. ‘Feyzioğlu ile guru duyuyoruz’ diyen Perinçek, ‘Feyzioğlu, Cumhuriyet geleneğini sürdürüyor.Milli devlete elbette siper olacak. Saldırılar ondan toz bile alamayacak’ şeklinde konuştu.

Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılacağını açıklayan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu eleştirilerin hedefi olmuştu. Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’na Vatan Patisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’ den destek geldi.

Vatan Patisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in Ulusal Kanal’a verdiği röportajın tam metni:

Adalet yılının açılış törenini Yargıtay Başkanlığı eskiden beri yapar. Bende bir Yargıtay evladıyım, babam Yargıtay’da uzun yıllar hakim olarak çalıştı ve Barolar Birliği de bu yargının açılışına her zaman en üst düzeyde katılır ve konuşmasını barolar Birliği Başkanı yapar. O bakımdan Sayın Prof. Dr. Metin Feyzioğlu bu Cumhuriyet geleneğini sürdürmektedir. Barolar Birliği’nin yönetimi de zaten bu konuda birlikte karar almıştır.

Bu karar son derece doğrudur. Hukukumuza adaletimize cumhuriyetimize vatanımıza hizmet eden doğru bir uygulamadır. Onun için Metin Feyzioğlu’na karşı yürütülen bu kampanya açıkça görüyoruz ne kadar adaletin hukukun arkasına sığındıysa da bu kampanya FETÖ’ nün yanından yapılan, PKK’nın yanından yapılan bir kampanya zaten metinlere bakıyoruz efendim adalet istiyor, bugün kim adalet istiyor? Adalet var ama FETÖ’ nün üstüne yürüyen Türk Yargısı var. O Türk Yargısına çelme takılmak isteniyor. Devlete siper oluyorsun diyerek Metin Feyzioğlu’na hücum ediyorlar. Tabi Milli Devlet’e siper olacak, elbette Cumhuriyetimize Metin Feyzioğlu hep siper olmuştur. Hepimiz siperiz ve siper olmaya devam edeceğiz.

Bu vatanımıza, Cumhuriyetimize, adaletimize, yargımıza yönelik PKK’nın FETÖ’ nün yanından yürütülen bu kampanya yerle bir olmaya, hendeklere gömülmeye ve ABD’nin çantasında Atlantik’in ötesine taşınıp gitmeye en sonunda mahkumdur. Onu da çok açık söyleyelim. Bu kampanyayı çok iyi anlıyoruz. Metinlere zaten bakıyoruz. Kime adalet istiyor? Adalet yok diyor, hukuk yok diyor. Bugün hukuk yok diyen, adalet yok diyen iki tane merkez var. Aslında tek bir merkez var. ABD’nin güdümündeki FETÖ ve PKK. Hapiste olan bunlar. Ve elbette Türkiye’nin Baroları ve Türk Yargısı ve aynı zamanda o yargının ayrılmaz bir parçası olan Avukatlar, Türkiye’nin yargıdaki savunması, burada beraber olacak.

Burada elbette Türk Devleti beraber olacak. Şikayetlerini ifade ediyorlar. İnsan hakları savaşı veriyorlarmış. Neyin insan hakkı? İnsan hakkı değil, PKK’nın hakkı hukuku için, PKK’dan hapse düşenler için ve FETÖ’ den hapse düşenler için böyle bir savaşın içindeler. Onları çok iyi tanıyoruz. Onun için bu kampanyanın da Türk Milleti’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalesine çarpıp yerle bir olacağını çok iyi biliyoruz. Niçin Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu mekana gidiyor gibi eleştiriler var. Tabi Cumhurbaşkanı, yargı, yürütmesi, yasaması Türkiye Devleti’nin organlarıdır bunlar.

TSK’de bu Türk Devleti’nin yaptırım gücüdür, silahlı gücüdür. Emniyetimiz, Polisimiz’de o Türk Devleti’nin yaptırım gücüdür. Bütün bu Devlet’in güçlerinin Milli Devlet’i savunması, Türkiye’yi savunması, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü savunması, tarikatların, cemaatlerin, FETÖ lerin üzerine yürümesi bir Cumhuriyet görevidir. Zaten onların şikayeti de bu. FETÖ’ nün üzerine yürüdüğü için PKK’nın üzerine yürüdüğü için feryat halindeler.

Sayın Metin Feyzioğlu bizim üniversitemizin yetiştirdiği çok büyük bir değerdir. Ben de Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğretim kadrosunda bulundum ve Sayın Metin Feyzioğlu o kadronun bizden sonraki kuşakları çok seçkin parlak temsilcisidir. Onunla gurur duyuyoruz. Türk Ceza Hukuku’na yaptığı hizmetler, Ankara Hukuk Fakültesi’ne ve Hukuk Bilimi’ne yaptığı hizmetler dolayısıyla Sayın Feyzioğlu’ndan herkes söz etmektedir ve yerindedir bu. Onu gururla her zaman anıyoruz ve bu saldırıların da ondan bir toz bile alamayacağını çok iyi biliyoruz.

 

Güncellenme Tarihi : 18.8.2019 00:52

İLGİLİ HABERLER