Gündem
  • 14.6.2018 00:33

Perinçek'e FETÖ darbesini bakın kim haber vermiş!..

'Liderler FOX'ta programının bu haftaki konuğu Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek.

Gazeteciler Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya, Doğan Şentürk, Sedat Bozkurt ve Tülay Ünal Öçten soruyor Doğu Perinçek yanıtlıyor.

İşte, Perinçek'in konuşmasından satır başları:

'BU YARGI AMERİKAN GLADYOSUNU TEMİZLİYOR'

"Türkiye büyük bir vatan savaşına girmiştir. Türkiye, onlara yasal olanaklar tanıyarak terörü temizleyemez.

70'lerde Deniz Gezmişleri asan, Doğan Avcıoğlu'nu hapse atan, 80'lerde 650 bin solcuyu hapse atan bir yargı vardı, şimdi PKK'yı FETÖ'yü içeri atan bir yargı var.

Türkiye'nin önümüzdeki sürecine bakıyorum ve FETÖ'nün PKK'nın üzerine gitmeleri için savcılarımızı yüreklendiriyorum.

70 bin terörist içerde; bunun 50 bini PKK'lı, geri kalanı IŞİDçi. Bu yargı Amerikan gladyosunu temizliyor, önemli olan bu.

ABD, İsrail, Türkiye'de de FETÖcüler ve PKKlılar, Türk milletinin taleplerini yerine getiren yargıya karşı çıkıyor. Buna destek olmak yerine niye karşı çıkıyoruz?

'SİLİVRİ YARGISINI YIKTIK, TÜRK ORDUSUNU KURTARDIK'

Bizi hapse atan tertipçiler şimdi bizim yattığımız hücrelerde. Doğrudan FETÖcüler içeride. Ben hukuk hocasıyım, 5-6 kuşakla beraber içeride yattım. Şu anda bu yargı süreci son derece titizlikle yürütülüyor. 4 bin FETÖcü hakim ve savcı yargıdan temizlendi.

Biz Silivri yargısını yıktık, Türk yargısını ve ordusunu kurtardık. 14 bin polis emniyetten, 30 bin asker FETÖ bağlantılı olarak TSK'dan temizlendi.

Şu anda yargı Atatürk'ün yargısı oldu. Yargıyı destekleyen bir basın isterdik biz. Sürekli bu yargı lekeleniyor.

Gazetelerde, TV'lerde sürekli yargı hedef alınıyor. Çünkü Amerika bundan rahatsız.

Adaletin işlemediğini söyleyenler biz hapisteyken 'darbeciler yargılansın' diyordu.

'BİZLER SAVAŞ CEPHESİNDEN BAKIYORUZ'

Ben bir savaşın merkezindeyim. Karşımızda ABD-İsrail ve onun üzerimize sürdüğü FETÖ ve PKK var. Yargı'ya da böyle bakıyoruz. Bu savaşın içinden, savaş cephesiden bakıyoruz.

Erdoğanlar FETÖ ile beraber iktidarı paylaştılar. Biz 1980'den beri bunun terör örgütü olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Siyasi ayak sayın Erdoğan'ın sağında solunda idi. O cesareti bulamadılar, o hesaplaşmaya giremediler. Bizim buradaki görevimiz onların FETÖ'nün üzerine gitmelerini cesaretlendirmektir. Yargıya laf edersek bunu engelleriz.

Bu temizlik doğrudur. Yargıyı cesaretlendirelim. Sonra aynı yargıya diyelim ki cesur olman lazım. Şu ana kada yaptıklarının karşısına çıkarsak siyasi ayağın üzerine gidilmesinin önüne geçeriz. FETÖ ile mücadele yalnız yargı ile, polis ile olmaz. Bizim aynı zamanda tarikat, cemaat bunların da kökünü kazımak, cumhuriyet nesli yetiştirmemiz lazım.

'İKTİDAR FETÖ İLE MÜCADELEYİ YÜRÜTEMİYOR'

Bu iktidar FETÖ ile aynı ideolojik temelleri paylaştığı için ideolojik bir mücadele yürütemiyor.

Çocuklarımızı cumhuriyet ideolojisi ile yetiştireceğiz. Şeyhin müridi olmayacak çocuklarımız. Bir eğitim seferberliği yapacağız.

Modern toplumda örgütlü meslek odası, sendika dernek olur. Ama tarikat olmaz. Özgür toplumun örgütlenmesi değildir cemaatler. 1925 yılı Aralık'ta Tekke ve Zaviyeleri kapatan kanun demokrasi adına en güzel hamledir. "Türkiye şeyler, cemaatler ülkesi olamaz" tanımı en demokrat tanımdır.

'DUGİN, DARBEYİ HABER VERDİ'

15 Temmuz'dan 1 gün önce Rusya'dan Dugin geldi dediniz, Dugün kimlerle görüştü ve iktidarın haberi var mıydı?

Sayın Attila Uğur, bizim genel başkan yardımcımız bana geldi dedi ki Yüksek Askeri Şuradan önce FETÖ darbe yapacak dedi ben de onu Yeni Şafak gazetesi ile röportajı vardı onlara söyle dedim. Yeni Şafak da bunu darbeden 2 gün sonra manşet yaptı.

Dugin de bana biz Rusya olarak TSK içinde bir hareketlilik görüyoruz dedi. Dugin hem M. Gökçek ile hem B. Yıldırım ile görştü ve onlara dedi.

Ama darbe bi suikast gibi bir şey değil. Darbeyi önlemek için silahlı gücünüz olması lazım. O akşam emniyet müdürlüğünde toplantı yapıldı ve "TSK darbe yaptı, bütün polislere durun" çağrısı yapıldı.

'ATATÜRKÇÜ SUBAYLAR DARBEYİ BASTIRDI'

Darbe zamanı emir dinlenmez, siz o silahlı gücü anca başka bir silahlı güçle engellenir. Onu Vatan Partisi yaptı. Çıktık ve dedik ki TSK darbe yapmıyor, bunu bastıracağız. Bunu cesur bir şekilde deyince Atatürkçü subaylar darbeyi bastırdı.

Bana da o akşam seni alıp götürelim güvenli bi yere dedi arkadaşlarım, biz bu zamanlar için varız. Çıktık ve darbeyi bastırma çağrısı yaptık. Kritik süreçlerde tavır almak önemlidir.

FETÖ'nün düştüğü duruma bakın, hapisteki adamlarına Demirtaş'a oy verin diyor. O adam artık bir ceset. Fetullahı istemek hukukun gereği ama eğer ABD'den onu isterseniz sizle pazarlık yapar. Bunu büyük bir siyasi mesele yapmak yanlış. ABD, PKK'ya 5 bin tır silah veriyor. Bunu konuşalım ABD ile, sen beni nasıl tehdit edersin diyelim.

İktidar ABD'ye karşı başını dik tutup ABD'nin Akdeniz'deki tatbikatlarını, Türkiye'ye yönelik tehditlerin üzerinde durmuyor. CB'dan, Başbakandan bunlarla ilgili şeyler duymuyoruz.

'ERDOĞAN DA, İNCE DE ATLANTİKÇİ'

2. tura kalırsak İnce'ye oy vermeyiz demedik. 2. tura biz kalacağız dedik. Biz hiçbir şekilde PKK ve FETÖ'nün yanında olmayacağız dedik. Şimdi de aynısını diyorum.

Erdoğan da İnce de sistemin içinde çırpınmaktır. İnce ile Erdoğan arasındaki seçimi bir felaket olarak görüyorum. Türkiye bu çıkmazlardan Atatürk devrimi ile çıkacaktır. Atatürk rotası içinde bu iki seçenek de yok. İkisi de Atlantikçi.

Norveç'te tatbikat yapılıyor, hedefte Atatürk ve Cumhurbaşkanı var. NATO bizim düşmanımız. ABD, PKK'ya binlerce tır silah veriyor. NATO niye Akdeniz'de bana karşı tatbikat yapıyor. De Gaulle bunu zamanında söyledi. NATO demek ABD demektir diye.

Türkiye'yi bugün kim tehdit ediyor? ABD, PKK'ya silah veriyor, Doğu Akdeniz'de ülkemize karşı bir pakt kuruyor, Türkiye'de bir Kürdistan kurmak istiyor. Almanya, Fransa, bizim ticaret ortaklarımız. Onları ayrı tutuyorum. Genel bir batı düşmanlığı değil bu. ABD ile onların arasında ihtilaf var.

RUSYA VE PYD İLİŞKİSİ

Rusya'ya biz bunun yanlış olduğunu söyledik. Ancak, Rusya bizim şu an silah arkadaşımız. ABD ise bizi stratejik olarak hedef alıyor.

Atatürk'ün bize gösterdiği hedef batı değil, çağdaş uygarlık. Fransız devrimi ile birlikte batı uygarlığı yükselişe geçti ancak, o dönem bitti. Batıda köhneme var, ekonomik olarak gerileyiş var. Çin ve Hindistan bugün yüzde 58 ile dünya ekonomik büyümesine katkı yapıyor.

Ekonomi doğuda, üretim doğuda. TÜSİAD'ta onu söylüyor. İnovasyon doğuda, yapay zeka doğuda. Birinci ticaret ortağımız Çin, 2.si Rusya, 3.sü ise Almanya.

'HEP TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE DEDİK'

Enerji güvenliğimiz de doğuda. ABD-İsrail bize Kürdistanı dayattı biz onu Rusya ve İran ile bozduk.

Vatan Partisi yöneticilerinin hiçbiri Rusyacı da olmaz, Çinci de olmaz. Hayatımız boyunca Tam Bağımsız Türkiye dedik.

2 TL'ye mazot vereceğiz diyoruz. Bunu şuna dayanarak diyoruz, İran devlet yöneticileri ile görüştük. İran diyor ki, beraber olalım biz size ucuz enerji verelim, siz de ABD'ye ülkenizde üs falan vermeyin. Kapıları, gümrükleri açalım.

İRAN'IN KANDİL OPERASYONUNA DESTEĞİ

İran ortak bir teklife büyük bir sevinçle cevap verir. Ben eminim İran buna olumlu cevap verecektir.

İran'ın Erdoğan'a değil ama Türkiye'ye güvenmesi gerekiyor. Bize soruyor İranlı yetkililer biz de ülkemize güvenin diyoruz. Sayın Nurettin Canikli'ye diyorum ki İran'a güven verin.

Kürt meselesinde kırmızı çizgiler kalkmıştır derseniz, sizi kimse desteklemez. Financial Times'a verdiği söyleşide bunu söylüyor Muharrem İnce. Bu Anayasanın ilk 4 maddesini askıya alalım demektir.

BU İŞ SİLAHSIZ ÇÖZÜLMEZ

CHP'nin terör sorunundaki en büyük yanlışı, ABD'nin silahlandırdığı bir PKK sorununu 'konuşarak çözelim' demesidir. AKP bunu yaptı, açılım yaptı. CHP'nin bugün savunduğunu yaptılar olmadı. Silahsız bu iş çözülmez. Geçmişte bu iş çözülemedi çünkü başı dik bir Türkiye olacak. Vatan Partisi'nin yöntiminde PKK'yı silahla bitireceğiz, Kürdümüzü kazanacağız. Meclis silahla bitirilmesi için karar verecek tabii ki.

ABD üslerine el koyacağız. ABD uçaklarına kapatılacak. Bu üslerden bize tehdit var. Bir ülke buralardan kendine yönelik tehditleri engellemesi gerekiyor.

Türkiye'nin anayasa birikimi kitabını getirdim sizler için. Parlamenter sistemden yanayız ve bu kitapta da bunun taslağı var. Şu an getirilen sistem bir mafya sistemidir. Parlementer-demokratik sistem bizim 1876'dan beri olgunlaştırdığımız sistemdir. Hürriyetçidir, bağımsızlıkçıdır. Devrimlerle gelmiştir bu sistem.

'PARTİ LİDERLERİMİZİ PKK'YA KARŞI ŞEHİT VERDİK'

Öcalan yakalandı ve ifadesinde şunu dedi: "Perinçek bize geldi ve ABD ile işbirliği yapmayın dedi". O zaman birçok gazeteci gitti. Bir Turgut Özal'ın yolladığı gazeteciler vardı, bir de bizim gibi vatansever gazeteciler. Osman Pamukoğlu komutan geçenlerde açıkladı, 'Doğu Perinçek'in o röportajı sayesinde PKK darbe yedi' dedi. Ayrıca Vatan Partisi'nin birçok asker üyesi, genel başkan yardımcıları var. PKK'nın yayınlarını açın, hep Doğu Perinçek bizim baş düşmanımız derler. Biz Antep, Maraş, Pazarcık, Van'da parti liderlermizi PKK'ya karşı şehit verdik. Başka parti var mı PKK'ya karşı şehitler veren?

Türkiye'de siyasi partiler mafyalaştı. AKP'yi de mafyalar yönetiyor. Mafyayı şu anlamda kullanıyorum, birbiri ile anlaşmış bir zümre, kast. Seçim listesi yapılıyor, AKP'nin CHP'nin listelerini lideriyle beraber 3-5 kişi belirliyor. Biz listelerimizi örgütlerimizle belirleriz, ön seçimlerle belirleriz.

'ERDOĞAN EKONOMİSİ BATMIŞTIR'

Erdoğan ekonomisi batmıştır. Bu ekonomi 1980'de Özal tarafından 24 ocak kararları ile kuruldu. Özal ve Evren cuntasıyla kuruldu. En gaddar uygulayıcısı Erdoğan oldu ve bitti. Çıkmaza girdi. Çözüm artık sistemin dışında. Türkiye'nin 450 milyar dolar borcu var. Bu rakamlarla devam etmek mümkün değil. Erdoğan'ın ekonomi ile beraber iktidarı da bitti. Türkiye kaçınılmaz olarak sistem değiştirecek.

Karma ekonomiye geçeceğiz, bunu kim yapacaksa iktidar olacak. Eskiden neydi? Sıcak parayı kim bulursa o yönetsin devri bitti. Kim tarımı, çarşıları destekler, küçük-orta sanayiciyi kim desteklerse o iktidar olur. Gümrükleri dikecek, orta sanayiyi koruyacak, ekonomide devrim yapacağız. Atatürk'ün karma ekonomisini, halkçı-devletçi ekonomisini tekrar kuracağız.

Ekonomik büyüme suni. Aşırı dış borçlanma, dış sermaye girişi ile oldu bunlar. Bunun sonuçlarını çocuklarımız, torunlarımız çekecek. Geleceğe yönelik bakınca bugün için büyüme yarın için ciddi sorun olduğunu göreceğiz.

'DEMİRTAŞ'LA İTTİFAK YAPMAMI BEKLEMEYİN'

Cumhurbaşkanı adayı olmam için imza veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak, benden Demirtaş'la ittifak kurmamı istiyorlarsa bunu hiçbir şekilde yapamam. kimse beni satın alamaz. Ben diyorum ki üretim ekonomisi, terörün bitirilmesi ama diğerleri diyor ki artık Erdoğan batıya güven vermiyor bunu biz verelim. Benim Erdoğan'a karşı dediğimi kimse demiyor.

Kim Atatürk devrimi temelinde bir parlamenter demokrasiden yanayız derse onla beraberim. Ama Kürtçe anadilde eğitim vs. koydurtmam o programa. Avrupa özerklik şerhini kaldıracağız derseniz ülkeyi bölerseniz. Bu Avrupa özerklik şerhi niye koyulmuş? CHP bunu kaldıracağım diyerek vahim bir hata yapıyor.

Cumhurbaşkanı adayı olmam için imza veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak, benden Demirtaş'la ittifak kurmamı istiyorlarsa bunu hiçbir şekilde yapamam. Kim Atatürk devrimi temelinde bir parlamenter demokrasiden yanayız derse onla beraberim.

 

Güncellenme Tarihi : 14.6.2018 00:43

İLGİLİ HABERLER