Yaşam
  • 15.7.2009 16:15

PERŞEMBE'DE HEYELAN: 2 ÖLÜ

HAKAN ALBAYRAK/ORDU

Dün akşam başlayan ve sabaha kadar gök gürültülü olarak devam eden aşırı yağış sonucu Perşembe ilçesinde hayat felç oldu. Aşırı yağışla birlikte dereler taştı. Yağış sonucu oluşan sel cadde ve sokakları sular altında bırakırken, derelerin taşması sonucu alt katlardaki bir çok evi su bastı. Perşembe-Fatsa sahil yolunda ise bazı bölümler çökerken, bazı bölümler heyelan sonucu ulaşıma kapandı. İlçe merkezini bazı mahallelere bağlayan yollar çökerek kullanılmaz hale geldi. Elektriklerin kesildiği ilçede hayat adeta durdu.

Aşırı yağış sonucu oluşan sel ve heyelan ilçenin iki ayrı köyünde iki evin çökmesine sebep oldu. Göçük altında kalan 6 kişiden 4'ü kurtarılırken 2 kişi hayatını kaybetti. Boğazcık köyünde heyelan sonucu bir ev yıkılarak toprak altında kaldı. Ordu Vali Vekili Adem Yılmaz'ın koordine ettiği kurtarma çalışmalarında toprak altında kalan evde Ali Durmuşoğlu kurtarma ekiplerinin gayretleriyle yaralı olarak çıkarılırken, aynı aileden 80 yaşındaki Fatma Durmuşoğlu ile 46 yaşındaki Kadir Durmuşoğlu kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bu arada Kışlaönü mevkii Kaleyaka mahallesinde bir ev heyelan sonucu çöktü. Göçük sırasında evde bulunan Ertuğrul Acartürk (24), Seyfi Acartürk (84) ve Ayla Acartürk (52) yaralı olarak kurtarıldılar. Yaralılar Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER