Gündem
  • 7.11.2016 08:38

Peşmerge Başika'nın merkezine girdi

Irak'ta Peşmerge güçleri, Türkiye'nin askeri eğitim verdiği kamp yakınlarındaki Başika kasabasının merkezini terör örgütü DEAŞ üyelerinden temizlemek için operasyon başlattı.

Peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasına girdi.

Peşmerge, Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde, DEAŞ'ın 3 Ağustos 2014 tarihinden bu yana elinde tuttuğu Başika kasabasını geri almak için sabahın erken saatlerinde üç koldan harekete geçti.

Çatışma bölgesindeki AA muhabirinin verdiği bilgiye göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin başkomutanlık etttiği Özel Kuvvetler (Zerevani) Birlikleri zırhlı araçlarla Başika'nın Kopan, Tezherab ve Ömer Kamçı çevre köylerinden kasaba merkezine girdi ve şu an ilerleme kaydediyor.

Uluslararası koalisyon güçlerine ait askeri uzmanların da cephe gerisinde Peşmerge güçlerine destek verdiği kaydedildi.

Başika'nın merkezinde tünellere ve evlere gizlenmiş en az 100 DEAŞ üyesinin olduğu belirtiliyor.

Peşmerge, çoğunlukla Hıristiyan ve Ezidilerin yaşadığı Musul kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Başika'yı kurtarmak için 23 Ekim tarihinde iki koldan operasyon başlatmıştı. Barzani, daha önce Zerdık Dağı'nda düzenlediği basın toplantısında, Başika'nın ablukaya alındığını ve askeri açıdan düştüğünü belirtmişti.

TÜRK ASKERLERİ O BÖLGEDE

Tamamı Musullu savaşçılardan oluşan "Ninova Muhafızlarını" eğitmek için geçen yıldan beri Türk askerleri Başika bölgesinde konuşlanmış durumda. Bölge ve Türk askerlerinin bulunduğu kamp arasında sadece birkaç kilometre mesafe bulunuyor.

 

Güncellenme Tarihi : 7.11.2016 11:48

İLGİLİ HABERLER