Dünya
  • 30.11.2007 13:31

PEŞMERGEDEN PKK'YA SERT MESAJLAR!

BRÜKSEL - Belçika'nın muhafazakar ''La Libre Belgique'' gazetesine, ''Peşmerge başkomutanı'' sıfatıyla demeç veren Aziz Veysi, terör örgütü PKK'ya hiçbir Kürdün ihtiyacı olmadığını, Kürtlerin bu örgüt yüzünden büyük zarar gördüğünü söyledi.
     Veysi, gazetenin bugünkü baskılarında yayımlanan demecinde, Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin terör örgütü PKK'ya hiçbir zaman destek sağlamadığını, PKK'nın kendilerine çok zararlar verdiğini anlatırken, ''Elimizde olsa Kuzey Irak'a gelmelerine izin vermezdik, burada bulunmaya hakları yok. Buradaki varlıkları, Türkiye'yi de Kuzey Irak'a yöneltiyor'' dedi.
     Terör örgütünün Kuzey Irak'taki Kürtlere verdiği zararı en iyi Türkiye'nin bildiğini anlatan Veysi, ''Türk hükümeti, herkesten daha iyi biliyor ki biz asla PKK'nın yanında olmayacağız. Geçmişte de PKK ile savaşmak için Türkiye'nin yanında olduk ve önemli kayıplar verdik'' diye konuştu.
     Terör örgütünün kendilerine verdiği zarar ve kayıpların, bu örgütle yakınlaşmalarını imkansız kıldığını söyleyen Veysi, PKK'ya karşı savunma yapacaklarını belirtirken, terör örgütünün kendilerini Türkiye ile işbirliği yapmakla Türkiye'ninse terör örgütüyle işbirliği yapmakla suçladığını anlattı.
     Terör örgütünün Kuzey Irak topraklarına yerleşerek kendileri için de bir sorun haline geldiğini söyleyen Veysi, terör örgütüne silahları bırakma çağrısında bulunduklarını, hiçbir Kürdün, bu örgütün eylemlerine ihtiyacı olmadığını, silahlı saldırıları kınadıklarını, günümüzde hiçbir sorunun silahla çözülmediğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER