Spor
  • 13.10.2005 00:33

PETER BRIEGEL: "MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ"

İSMAİL KAMİT - EYÜP TURAN
TİRAN (İHA) - A Milli Futbol Takımı, 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Grup'taki son maçında Arnavutluk'u deplasmanda 1-0 yenerek, 2006 Dünya Kupası yolunda baraj maçı oynamaya hak kazandı.



Grupta son 3 maçta attığı gollerle milli takımı sırtlayan Tümer'den övgüyle söz eden Terim, "Tümer, çok kritik goller attı. Tümer, ardından Alpay, grubun yükünü çekti. Belki herkes ilk yarı sonunda Tümer'i oyundan alacağımı düşünmüştür, ama Tümer gibi yetenekli oyuncuların her zaman sonucu değiştireceğine inanırım. Tümer'in benim için önemli olduğunu söylemiştim, bunu gösterdi. O mutlu, biz mutluyuz" dedi.


Bir gazetecinin 'Tribünlerde dostluk kazansın diye bir pankart vardı. Ne anlama geliyor' şeklindeki sorusu üzerine, "Her zaman dostluk kazanır. Karşılaşma bitince herkes dostça ayrılır. Ben tribünde 'Stop Terim' diye pankart gördüm, ama Terim continiue" diye konuştu.


Karşılaşmadan sonra kaleci Volkan ve birkaç futbolcunun Arnavutluk Teknik Direktörü Hans Peter Briegel ve seyircilere el hareketi yaptığının iddia edilmesi üzerine Terim, "Bizim çocuklar öyle şey yapmaz. Sevinirlerken o hareketleri yanlış anlaşılmıştır. Onların genç olduğu, gazete okuyup, televizyon izlediği unutulmasın, ama kötü bir şey yapmazlar" dedi.


Arnavut bir gazetecinin 'Maçı Danimarka'nın oyuncusu Gravesen de izledi. Danimarka basınına göre bu maçın sonucu belliydi' şeklindeki sözlerine sinirlenen Terim, "Arkadaşlar, saçma sapan sorular sormayalım, futbolun içinde kalalım" diye konuştu.


Arnavutluk Teknik Direktörü Hans Peter Briegel ise, karşılaşmanın hakkının beraberlik olduğunu söyleyerek, "İlk yarıda çok iyi oynadık. İlk yarı Türkleri galiba biraz korkuttuk, ama ikinci yarıda oyuncularım yoruldu. Fakat Türkiye de pek iyi oynamadı. Biz de gol atabilirdik. Karşılaşmanın hakkı beraberlikti. Maçtan sonra bir futbolcunun hareketine üzüldüm" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER