Gündem
  • 26.1.2014 23:28

Petran Yaylası'nda 'lazborad' keyfi

Rize'nin İkizdere ilçesinde yer alan Petran Yaylası bu günlerde hem spor yapmak hem de muhteşem manzarasını görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Bölgede ismi ilkel snowboard olan ve tahtalarla yapılan "Lazboard" özellikle bölgenin tercih edilmesinin en büyük nedeni. Muhteşem doğasının yanında ziyaretçilerine misafirperverlikle yaklaşan insanlarına sahip bu güzel yaylada, gerçekleşen Lazboard şenliği yapıldı.
Yıllar öncesinden gelen ata sporlarını yaşatmaya çalıştıklarını belirten köy sakinleri “Bölgemize git gide artan bir turist yoğunluğu yaşanıyor. Biz çocukluğumuzdan bu yana bu sporu yapıyoruz. Bizim için bu bir eğlence. Köyümüzü gelen turistlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştular.

Petranboard ve yüzme tahtası da denilen Lazboard yaylada yaklaşık 150 yıl önce kullanılmaya başlandı. Meşeköy halkı 150 yıldır yaşayan kültüre sahip çıkmak için bugünlerde uğraş veriyorlar. Bu yaylada köylüler eskiden kış aylarında tahtalarla kayarak aşağı köylere ulaşırlardı. Ta o günlerden bu günlere taşınan bu gelenek günümüzde bir şenlik ve spor haline geldi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:09

İLGİLİ HABERLER