Ekonomi
  • 9.10.2008 03:15

PETROL FİYATLARI ARTARSA GÜNEŞ YERE İNECEK!..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, petrol üreten ülkelerin fiyat politikalarını “insafsız” biçiminde niteleyerek eleştirdi.
Bakan Güler, “Eğer siz bu noktada bu politikaya devam edecek olursanız, bizler güneşi yere indireceğiz” dedi. Antalya’da düzenlenen Kuzey Arap Plakası Petrol ve Gaz Zirvesi’nde konuşan Güler, petrolün bulunmayışı ve yüksek fiyatlı oluşu nedeniyle Türkiye’nin “canı yanan bir ülke” olduğuna değindi. Alternatif enerji arayışlarına girdiklerini belirten Güler şöyle devam etti:
“Bunlardan bir tanesi de bu güzel şehirde de olduğu gibi güneştir. Eğer siz bu noktada bu politikaya devam edecek olursanız, bizler güneşi yere indireceğiz. Hidrojen ve rüzgar da olabilir ama güneşten çok büyük beklentimiz var. Bir de petrol ve doğal gaz bulursak, keyfimize diyecek olmaz.” İki arama gemisi inşa edilmesinin planlandığını belirten Güler, gelecek yıldan itibaren Karadeniz’de ve Akdeniz’de sondaja başlayacaklarını bildirdi.
FİYAT DÜŞERSE OPEC ÜRETİMİ AZALTIR
Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani, petrolün varilinin 90 doların altında kalması halinde OPEC’in petrol üretimini azaltmayı düşünebileceğini belirtti. Irak’taki petrol alanlarının kullanılması için ihale sürecini başlattıklarını, hedeflerinin 1,5 milyon varillik üretim olduğunu dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:35

İLGİLİ HABERLER