LONDRA - Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, yeni bir rekor kırdı.
ABD tipi hafif ham petrolün varil fiyatı 143,67 dolara çıktıktan sonra şu sıralar 143,54 dolardan işlem görüyor.
Londra Brent tipi ham petrol de 3,50 dolarlık artışın ardından varili 143,81 dolardan satılıyor.
Petrol fiyatlarının yükselmesinde, Tahran'ın nükleer programıyla ilgili İran-İsrail geriliminin artmasının yanı sıra ABD dolarının avro karşısında son 3 haftanın en düşük değerine gerilemesi de etkili oluyor.
PETROL FİYATLARI YENİ BİR REKOR KIRDI

Hızlı Özet
“Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, yeni bir rekor kırdı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aşağı Kaleköy Barajı ve Hibrit Enerji Santrali'nde üretim 6 ayda rekora ulaştı
Bingöl'deki Aşağı Kaleköy Barajı ve Hibrit Enerji Santrali'nde mevsimsel yağışların da etkisiyle yılın ilk yarısında gerçekleşen enerji üretimi geçen yılın aynı dönemindeki üretimin yaklaşık iki katına yükseldi.

Cep telefonu fiyatına otomobil: Bakanlık araçları satışa çıkardı
Ticaret Bakanlığı, gümrükte tasfiye edilen araçları resmi ekspertiz raporu ve e-ihale yöntemiyle satışa sundu. Otomobilden deniz taşıtlarına, lüks modellerden hurda durumundaki araçlara kadar uzanan geniş yelpazede fiyatlar 60 bin TL ile 15 milyon TL arasında değişiyor. Şeffaf şekilde yürütülen sürecin ardından araçlar ilgili işletme müdürlüklerinden teslim alınıyor.

Yapay zekâya güvenip çalışanlarını işten çıkaran şirketler pişman oldu!
Yapay zekâ ve robotlar gerçekten insanın yerini alabilir mi? Daha düne kadar çalışanların gözünün yaşına bakmayıp kapı dışarı edenler artık pek de öyle düşünmüyor. Şirketler; sistemlerin muhakeme, inisiyatif ve empati yoksunluğu sebebiyle çökmesi üzerine yeniden “insan aklına” yöneliyor.

İstanbul'da ortalama kira 45 bin TL'yi buldu!
İstanbul'daİstanbul'da kiralar son bir yılda yaklaşık yüzde 40 arttı. Ortalama kira 45 bin TL'ye yükselirken, uzmanlar fiyatların dengelenmesi için konut arzının artırılması gerektiğini vurguluyor.