Ekonomi
  • 11.7.2009 00:00

PETROLCÜLERDEN 'TAVAN FİYAT' TEPKİSİ...

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), ''Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tavan fiyat uygulamasının, Türkiye'nin enerji piyasasına yönelik iç ve dış güveni temelden yokettiğini'' öne sürdü.

PÜİS'ten EPDK'ya hitaben gönderilen açık mektupta, tavan fiyatla birlikte taban fiyat uygulamasının da getirilmemesinin ''haksız, yıkıcı rekabete neden olduğu'' kaydedildi.

Tavan fiyat uygulamasının Türkiye'nin enerji piyasasına yönelik iç ve dış güveni temelden yokettiği belirtilen mektupta, bu kararın olumsuz etkisinin yabancı sermaye açısından uzun yıllar görüleceği savunuldu.

EPDK'nın bayilerle dağıtıcılar arasındaki diğer sorunlara çözüm getirmezken, tavan fiyat uygulamasıyla bu iki kesimin karşı karşıya getirilmek istendiği kaydedilen mektupta, tavan fiyatın belirlenmesine ilişkin ölçütlerin şeffaf olmadığı, bayinin taşıma giderlerinin dikkate alınmadığı öne sürüldü.

Sektördeki yıkıcı rekabetin önlenmesi açısından tavan fiyatla birlikte taban fiyat uygulamasının da getirilmesi gerektiği anlatılan mektupta, siyah çelenk bırakmak isteyen akaryakıt bayilerinin eylemi sırasında EPDK binasının panzerlerle ve yüzlerce güvenlik elemanıyla korumaya alınmasına dikkat çekilerek, uygulama ''acı bir durum'' olarak nitelendirildi.

Mektupta, sorunun çözümü açısından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''EPDK'nın 2'ye bölünmesi zaruri'' biçimindeki beyanının gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER