Gündem
  • 12.8.2020 12:44

Peygamber Efendimize hakaret edilen Hindistan'ın Bengaluru kentinde Müslümanlar ayaklandı

Hindistan'ın Bengaluru kentinde bir politikacının yeğeni Peygamber Efendimize hakaret içeren Facebook gönderilerini paylaşınca, Müslümanlar isyan etti.

Bir polis, 12 Ağustos 2020'de Bangalore'da yanmış polis araçlarının yanına not alıyor.
Ayaklanan Müslümanlar o alçağın gözaltına alındığı karakola basmak istedi çıkan çatışmalarda 3 kişi öldü.

Hindistan'ın Bengaluru kentinde, Facebook'ta Müslümanlara yönelik saldırısının ardından öfkeli grubun polis karakoluna saldırılması ve bir politikacının evi ve araçlarının ateşe verilmesi üzerine çıkan çatışmada en az üç kişi öldü.

Güney şehri polis şefi Reuters'e verdiği demeçte; protestocuları cop ve göz yaşartıcı gaz kullanarak bastıramayan kuşatma altındaki polis memurları, Müslümanların çoğunlukta olduğu bir mahalledeki insanları dağıtabilmek için ateş açtı.

3 killed in Bengaluru violence, 200 cars burnt, man behind ...

Polis Komiseri Kamal Pant, "Halkın yaşlıları kalabalığı yatıştırmaya çalışmasına rağmen, kalabalık yolda araçları yaktı, karakola saldırdı" dedi.

India: Two dead, 60 cops injured in clashes over social media post ...

"Polisin kaçışı yoktu ve ateşe başvurmak zorunda kaldılar ve üç kişi öldü," dedi Pant, 110 kişinin vandalizm iddiasıyla polise saldırmaktan tutuklandığını ekledi.

Violence Mob Attacks Bengaluru MLA's House Over Derogatory Post

Bir polis yetkilisi, Hindistan'ın Silikon Vadisi olarak bilinen 12 milyonluk Bengaluru'da toplantıları yasaklayan bir acil durum yasası uygulandığını söyledi.

The Roots of the Delhi Riots: A Fiery Speech and an Ultimatum ...

Pant, saldırı görevinden sorumlu kişinin tutuklandığını söyledi. Hazret-i Peygamber'in de yer aldığı bildirilen gönderiler silindi. Facebook konuyla ilgili hemen yorum yapmadı.

Kongre Partisi milletvekili Dinesh Gundu Rao Twitter'da “Peygamber hakkında yazılanlar, hasta bir zihnin şiddet çıkarmak amacıyla çalışmasıdır” dedi.

"Bu son derece sakıncalı ve herhangi bir topluluk tarafından saygı duyulan herhangi bir kişi hakkındaki bu tür ifadeler, yetkililer tarafından mümkün olan en katı şekilde ele alınmalıdır."

Polis zanlının ilk ismini Naveen olarak verdi ve onun başka bir Kongre siyasetçisinin yeğeni olduğunu söyledi.

Politikacı R. Akhanda Srinivasa Murthy, medyanın taşıdığı bir video mesajında ​​sükunete başvurdu.

Hepimiz kardeşiz. Hangi suç işlenmişse, bırakın kanunun onlara bir ders vermesine izin verin, "dedi Murthy. "Müslüman kardeşlerimize ve diğer herkese barışı korumaya çağırıyorum."

Salı gecesi televizyon kanalları, bir polis karakolunun önünde toplanan, memurlarla çatışan ve çok sayıda polis aracını yakan bir grup insanı gösterdi.

Videolar, grubun daha sonra zorla karakola girmeye çalıştığını ve siyasetçinin evinin dışında toplanan başka bir grubun sloganlar attığını, taş attığını ve yol kenarına park etmiş araçları ateşe verdiğini gösterdi.

Karnataka eyaletinin içişleri bakanı Basavraj Bommai bir haber kanalına verdiği demeçte, "Sorunu araştırıyoruz ve bu şiddet eylemlerinin arkasında kimin olduğunu görmek için CCTV görüntülerinden yararlanacağız ve sıkı önlemler alacağız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 12.8.2020 13:03

İLGİLİ HABERLER