Gündem
  • 9.9.2008 14:34

PEYGAMBERİMİZE HAKARET EDEN DANİMARKALI KARİKATÜRİST YANARAK ÖLDÜ MÜ?

BARIŞ BEYDOĞAN/ HABERVİTRİNİ-İSVEÇ
Danimarka'da Peygamber Efendimizin karikatürlerini çizerek İslam aleminin tepkisini çeken Jyllands Posten Gazetesi çalışanı karikatürist Kurt Westergaard çıkan bir yangında diri diri yanak can verdiği iddia edildi.

Konuyla ilgili Jyllands Posten Gazetesi yetkilileri bir açıklama yapmazken, Danimarka'da yaşayan gurbetçilerimiz, böyle bir söylentinin olduğunu doğruladılar.
Ama bu konu hakkında kimsenin fazla bilgisi yok. Çünkü bu haber Danimarka basını tarafından saklandı ve bir süre kimsenin bu olaydan haberi olmadı.

 

Yangında öldüğü söylentileri

Evindeki yangında öldüğü, ancak bu durumun saklandığı öne sürülüyordu. Ancak öldüğü iddiasının doğru olmadığı iddia edildi. Jyllands Posten gazetesi yetkilileri, iddiaları yalanlayarak Westergaard`un normal yaşamına devam ettiğini ve kesinlikle hayatta olduğunu belirttiler. Kopenhag Emniyet Müdürlüğü Enformasyon Şefi Flemming Steen Munch da, son haftalarda Türk basınında çıkan Danimarka kaynaklı söylentileri dikkatle takip ettiklerini ancak doğru olmadığını iddia etti

 

Kurt Westergaard kimdir

İslam peygamberi Hz. Muhammed'in türbanında bomba olan karikatürünü çizerek tepki toplamıştır. Danimarka ile İslam dünyasının arasını açan karikatürleri çizen 12 kişi, olay sonrası istihbarat teşkilatı PET`in korumasına alınmış ve gözden uzak yerlerde ikamete mecbur bırakılmışlardır.

 

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:23

İLGİLİ HABERLER