Asayiş
  • 10.11.2016 00:10

'Peygamberin selamı var' diyerek dolandırdı

Kayseri'de 21 yaşındaki üniversite öğrencisini, 'Peygamberin selamı var, parayı o istiyor' diyerek 150 TL dolandırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 43 yaşındaki sanığa, 'dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık' suçundan 3 yıl hapis, 400 TL adli para cezası verildi. Sanık, "Ben ne sübhanekeyi, ne fatihayı bilirim, ihtiyacım var dedim, verdi" diyerek kendini savundu.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık B.Ö. (43) ve şikayetçi A.F.D. hazır bulundu. Tutuksuz sanık B.Ö. mahkemede sorgu ve savunmasında, "Böyle şikayetlerden bıktım artık. Mendil satıyorum çarşıda, arkamdan böyle bir şikayet geliyor. İhtiyacım var dedim, para istedim o da çıkarıp verdi, zorla almadım. Parayı Peygamber istiyor demedim. Rahatsızım ama kafadan kontak değilim. Bu suçlardan dolu cezam var, gerizekalı mıyım cezam olduğu halde hep aynı suçu işleyeyim. Adli kontrol kararı var, neden olduğunu bilmiyorum" diye konuştu.

'HİÇ DUYMADIĞIM DİNİ BİLGİLERİ ANLATTI'

Harita mühendisliği bölümü öğrencisi olduğunu söyleyen 21 yaşındaki A.F.D. ise nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı: 

"45 dakika, 1 saat konuştu. Hiçbir hacıdan, hocadan duymadığım dini bilgileri anlattı. Aşure ayında olduğu için o güne özel öyle şeyler söyledi ki, dini bilgilerden etkilendim. Hem hasta çocuğu hem de aşure ayı olması nedeniyle dini bilgileri de etkileyince 150 TL verdim. Peygamber efendimizin selamı var, parayı o istiyor. Ben İsa'yım' deyince patladı ve dolandırıldığımı anladım. Harita mühendisliği bölümünü okuyorum. O gün bastonu vardı, topallıyordu. Karakolda benimle çok dalga geçtiler, buraya da gelmek istemiyordum. Şikayetçi değilim."

Müşteki A.F.D. 'Zaten daha sonra namaz kılmadığını da öğrendik' deyince sanık, "Ne sübhanekeyi bilirim, ne fatiha okumayı, ne de namaz kılarım. Ne olacak?" diye müştekiye tepki gösterdi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık B.Ö.'ye 'dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık' suçundan 3 yıl hapis, 400 TL adli para cezası verdi. Bir çok suçtan sabıkalı olduğu öğrenilen sanık B.Ö., karar sonrası '3 yıl az, 10 yıl verin' diye tepki gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 10.11.2016 00:10

İLGİLİ HABERLER