Spor
  • 1.5.2007 16:33

PFDK'DAN FENERBAHÇE'Yİ YIKAN CEZALAR!..

ANKARA - Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçındaki olaylar nedeniyle Fenerbahçe Kulübü ve yöneticilerine ceza yağdırdı.
     PFDK, bugün yaptığı toplantıda, Fenerbahçe-Beşiktaş Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında hakeme ağır hakaret ettiği ve eylemini ısrarlı sürdürdüğü gerekçesiyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı 1 yıl hak mahrumiyeti ve 20 bin YTL para cezası ile cezalandırdı.
     Kurul ayrıca, aynı maçta federasyon mensuplarına, hakemlere görsel ve yazılı basın yoluyla hakaret ederek kişilik haklarına ağır saldırıda bulunmaktan Fenerbahçe yöneticisi Ali Koç'a 2 yıl hak mahrumiyeti ve 30 bin YTL ceza verdi. PFDK, Murat Özaydınlı'ya da aynı maçta hakeme karşı sözle ve eylemle ağır şekilde hakaret etmekten ve daha önce de cezası olduğundan 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin YTL para cezası uygularken, Mahmut Uslu ise aynı maçta federasyon ve mensuplarına karşı sportmenliğe aykırı beyanlarda bulunmaktan 1 ay hak mahrumiyeti cezası aldı.
     PFDK, maçta taraftarın çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle Fenerbahçe Kulübü'ne 30 bin YTL para cezası verdi. Sarı-lacivertli kulüp, aynı maçtaki saha olayları nedeniyle de 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı.
     Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'ya da aynı maça ilişkin basına sportmenliğe aykırı beyanlarda bulunmaktan 1 maçtan men cezası verildi. Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Aurelio da müsabakadan sonra spor ahlakına ağır şekilde aykırı davranışta bulunmaktan 2 maçtan menle cezalandırıldı.
     Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ricardinho hakkında ise video görüntülerinin izlenmesi sonrasında yeterli vicdani kanaat elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına karar verildi.
     Aynı maçla ilişkili olarak Beşiktaş kalecisi Runje ve futbolcu Serdar Kurtuluş da sportmenliğe aykırı davranışlarından dolayı ihtar ile cezalandırıldı.
     PFDK, Beşiktaş Kulübü'ne ise aynı maçta çıkan saha olayları nedeniyle 2 bin 500 YTL para cezası uyguladı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:37

İLGİLİ HABERLER