Sağlık
  • 19.2.2020 11:28

Pil ısıtmalı elektronik sigaralar öldürülüyor

Dünyanın dev sigara kartelleri, elektronik sigara pazarını ele geçirelbilmek için akla zarar yöntemlere başvuruyor. Bunlardan birisi de pil ısıtmalı elektronik sigaralar.
Bildiğiniz içilebilen sigaralar özel bir elektronik devre sayesinde pil ile ısıtılıyor. Bunlar normal sigaradan bile daha tehlikeli. Tütün yanmadan ısınınca içerisindeki pek çok kimyasal direk ciğere gidiyor. Bu da başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yol açıyor.
Sigara şirketleri bu yeni yöntemleriyle düşen satışlarını eski haline getirmeye uğraşıyor. Elektronik sigara yutturmacasıyla aslında insanlara normal sigara içirtiliyor. Bu cihazı alanlar özel sigara paketlerini almaya mecbur kalıyor. Böyle şirketler karlarına kar katarken insanlar canından oluyor.

Marlboro'nun sahibi Philip Morris' ten elektronik sigara tezgahı..

Normal sigaraların yasaklanmasından sonra insanlar elektronik sigaralara lönelirken sigara üreticimeri bu konuda korkunç bir yöntem geliştirdi.
philip morris electronic cigarette ile ilgili görsel sonucu

Bildiğiniz normal sigaralar pil ile ısıtılıp elektronik sigara olarak satılıyor. Bu yöntem normal sigaradan çok daha zararlı olmasına rağmen, bunun farkında olmayan tiryakiler kullanmaya devam ediyor.

philip morris electronic cigarette ile ilgili görsel sonucu
Marllboro'nun sahibi olan Philip Morris'in elektrnik sigara yutturmacasıyla piyasaya sürdüğü cihaz 650 liradan satılıyor. Kıbrıs'ta bunun bir kutusu 16.5 lira..

philip morris electronic cigarette ile ilgili görsel sonucu
Türkiye'de alınıp satılması yasak olan bu tehlikeli cihaz yurda kaçak yollardan giriyor.
Bu kaçak yolların başı da Gürcistan.. Gürcistan'dan ülkemize sokulan elektronik sigaralar piyasala el altından satılarak insanlarımızı zehirliyor.

İşte o ölümcül tehlikeli elektronik sigara..

philip morris electronic cigarette ile ilgili görsel sonucu

Güncellenme Tarihi : 19.2.2020 11:52

İLGİLİ HABERLER