Ekonomi
  • 7.8.2009 02:23

PİLİÇ ŞİRKETLERİ RAMAZAN ZAMMINDAN VAZGEÇTİ

Mudurnu ve Şen Piliç’ten sonra Beypiliç de piliç etine zam düşünmediklerini açıkladı.TMO ise Ramazan öncesi bakliyat fiyatları konusunda harekete geçti...Piliç fiyatlarına, 4 Ağustos’ta yüzde 20 zam yapılmasıyla başlayan tartışma ve şirketlerin açıklamaları sürüyor. Mudurnu ve Şen Piliç’in piliç etine zam düşünmediklerini açıklamalarından sonra Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca da, piliç fiyatlarının zamlanması hakkında bilgilerinin olmadığını kaydetti. Koca, şunları söyledi:

BİZİM HABERİMİZ YOK

“Sektörde en büyüklerden biri olarak bizim de en azından böyle bir durumda zam yapmamız gerekirdi ya da haberimiz olurdu. Beypiliç olarak şu anda zam modunda değiliz, yeni bir fiyat listesi ayarlaması da söz konusu değil. Fabrika çıkış fiyatımız nisan ayından bu yana hiç değişmedi.”

YETERLİ ÜRÜN VAR

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) de yaptığı açıklamada Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda fiyatlarında gündeme gelen spekülatif artışlara işaret ederek, gıdada spekülatif fiyat artışlarına hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini bildirdi. Açıklamada, piyasada yeteri kadar ürün bulunduğu, fiyat artışının söz konusu bile olamayacağı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER