Dünya
  • 12.5.2022 11:47

Pilot havada bayıldı uçağı deneyimsiz bir yolcu indirdi

Pilot rahatsızlanınca yaşananlar filmleri aratmadı; CNN o konuşmaları yayınladı..

ABD'nin Florida eyaletinde korku dolu anlar yaşandı. Pilot rahatsızlanınca uçağı tamamen tecrübesiz bir yolcu uçurmak zorunda kaldı. Hava kontrolle iletişime geçen yolcu uçağı başarılı bir şekilde indirdi. Yaşananlar bir 'mucize' olarak nitelendirilirken, CNN o anlarda geçen konuşmaları yayınladı.

Uçakta panik anları! Pilot rahatsızlanınca yaşananlar filmleri aratmadı; CNN o konuşmaları yayınladı

Bahamalar'dan Florida'ya geçen bir uçakta korku dolu anlar yaşandı. Thompson Uluslararası Havalimanı'na doğru hareket eden bir pilot bir anda fenalaştı, kısa süre sonra da bilincini kaybetti.

TECRÜBESİZ YOLCU KONTROLÜ DEVRALDI

Uçakta başka bir yetkili olmadığı için yolcu uçağın kontrolünü devralmak zorunda kaldı. Daha önce hiç uçuş deneyimi olmayan yolcu acil durum çağrısının ardındann navigasyon sistemini öğrenebilmek için yetkililerle iletişime geçti.

Inexperienced passenger lands plane after pilot collapses

"YAŞANANLAR İNANILMAZ"

Haber istasyonuna "Burada acil bir durum var" diyen yolcu, kontrolölerin yönlendirmeleriyle uçağı dikkatli bir şekilde indirdi. Yetkililer uçağın inişte biraz yalpaladığnı ancak yine de hiçbir deneyimi olmayan birinin uçağı indirebilmesinin İNANILMAZ BİR ŞEY olduğunu dile getirdi.

Inexperienced passenger lands on plane after pilot has medical emergency -  USTimeToday

PİLOTUN HALEN BİLİNCİ KAPALI

Pilotun ise hastalığı henüz bilinmiyor. Bilinci kapalı bir şekilde hastanede olduğu belirtildi.

CNN KONUŞMALARI YAYIMLADI

CNN International, yolcu ile görevli arasındaki konuşmaları yayımladı. İnişe yaklaşık 112 kilometre kala kontrolü eline alan yolcu, "Burada ciddi bir durumla karşı karşıyayım. Uçağı nasıl uçuracağımı bilmiyorum" dedi. Uçağın nerede olduğunu öğrenmeye çalışan hava trafik kontrolörü, yolcuya uçağı indirmesine yardımcı olmak için talimatlar vermeye başladı: "Kanatları düz tutmaya çalış. Alçalmayı dene." Bunun ardından yolcu, havalimanına ulaşarak uçağı başarılı bir şekilde indirdi. Görevli, "Yeni pilotu tebrik ederim" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 12.5.2022 11:57

İLGİLİ HABERLER