Asayiş
  • 20.6.2022 16:03

Pınar Gültekin'in babasından şok iddia!.. Karşı taraf maddi gücü ile..

Pınar Gültekin'in ailesi: Adalet bu değil, bu cezayı kabul etmiyoruz!

Pınar Gültekin'in ailesi, katil Cemal Metin Avcı'nın cezasının 'haksız tahrik' indirimi ile 23 yıla indirilmesine tepki gösterdi. Baba Sıddık Gültekin, "Bir baba olarak iki senedir boşuna gidip geldik. Ben baştan sona bu mahkemenin böyle yağacağını biliyordum. Karşı taraf güçlü. Parasal, maddi olarak çok güçlü. Her şeyi baştan biliyorduk. Maalesef öyle de oldu. Ben artık bu ülkede adalet beklemiyorum" dedi. Anne Şefika Gültekin ise, "Adalet bu değil! Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Pınar Gültekin'in ailesi, ağırlaştırılmış müebbet haip cezası verilen Cemal Metin Avcı'nın cezasının 'haksız tahrik' indirimi ile 23 yıla indirilmesine tepki gösterdi. Anne Şefika Gültekin, "Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın, 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, 'haksız tahrik' indirimi ile cezayı 23 yıla indirdi. Duruşmada tutuksuz sanıklar kardeş Mertcan Avcı, anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verildi.

Pınar Gültekin'in ailesi, mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi.

Duruşmadan sonra açıklama yapan Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, "Ne söyleyeceğimi gerçekten şaşırdım. İki senedir mücadele veriyoruz. Maalesef bu Ramazan'ın son haftasında sayın Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı Yardımcısı tarafından bir iftar yemeği verildi. Biz o iftar yemeğine katıldık. Ve kadınların üzerindeki şiddet ile ilgili yeni bir reform yapacaklarını söylediler. Hiçbir suçun cezasız kalmayacaklarını söylediler. Ama maalesef benim baştan sona kadar beklediğim buydu" ifadelerini kullandı.

"KARŞI TARAF MADDİ OLARAK GÜÇLÜ"

"Bütün Türkiye'ye sesleniyorum, bütün kadınlara sesleniyorum" diyen Sıddık Gültekin, şöyle devam etti: "Yarın ne olacak, hesabımı kimden isteyeceğim? Benim hesabımı kim verecek? Başka bir şey söyleyemiyorum, bir baba olarak iki senedir boşuna gidip geldik. Ben baştan sona bu mahkemenin böyle yağacağını biliyordum. Karşı taraf güçlü. Parasal, maddi olarak çok güçlü. Her şeyi baştan biliyorduk. Maalesef öyle de oldu. Ben artık bu ülkede adalet beklemiyorum."

"HAK, HUKUK BU DEĞİL!"

Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin ise, "Hak, hukuk, adalet bu değil. Adalet Bakanı'na sesleniyorum, Cumhurbaşkanı'ndan rica ediyorum; adalet bu değil! Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir: "Hukuk bugün ölmüştür."

Pınar Gültekin’in avukatı: “Katile haksız tahrik indirimiyle müebbet, işbirlikçi ailesine tüm delillere rağmen beraat kararı verildi.İşkenceyle katledilen kadınlar için neden hala emsal kararlar verilemiyor? Bunu burada bırakmayacağız. İstinaf Mahkemesi’ne, Yargıtay’a gideceğiz.”

AİLENİN AVUKATI: TEK KELİMEYLE YAZIKLAR OLSUN

Habertürk TV'ye konuşan Gültekin ailesinin avukatı Dr.Rezan Epözdemir kararla ilgili şunları söyledi:

"Biz bütün aşamalarda bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğini iddia ediyorduk. Açıkçası dosyadaki bütün deliller de bunu gösteriyordu. 183 boyunda, cenin pozisyonunda varile konulmuş, önce tahta sonra benzin ile diri diri yakılmış. Sonrasında telefonu 4 parçaya, SIM kartı 2 parçaya ayrılmış, tasarlanarak, ilmik ilmik işlenerek organize senkronize bir cinayet canavarca ve eziyet çektirerek işlenmiş. Katil o kadar profesyonel ki parçaladığı SIM kart değişik yerlerden sinyal versin diye atılmış.

ABD'ye yazılan müzekkere sürüncemede kaldı. Adeta yargılanan sanık ve sanığın ailesi değilmiş de maktulenin özel hayatı yargılanmaya başlandı. Bu cinayet meşrulaştırılmaya çalışıldı. Geldiğimiz noktada biz zaten bu mahkemede adalet beklemediğimizi söylüyorduk. 3 defa reddi hakim talep ettik. Her seferinde reddedildi. Geldiğimiz noktada mahkemeden beklediğimiz bir karar. Çok net söylüyorum hukuk bugün ölmüştür. Yargı reformuna başlayacağız deniliyor, önemli adımlar atılacak deniliyor. Gelip bu dosyayı bir incelesinler. Yargı reformu, İnsan Hakları Eylem Planı.. Sayın Adalet Bakanı'nın kadına yönelik şiddet ve cinayetler ilgili ciddi bir mücadele ortaya koyacağız diye beyanı vardı Sayın Bozdağ'ın. Gelip incelerse sayın bakan çok seviniriz. Burada bugün adalet öldü. Sayın Cumhurbaşkanı tüm bu sürecin takipçisi olacağız demişti. Fakat burada bugün adalet öldü. Tam bir hukuk garabeti, bir yargı katliamı vardı. Bakın haksız tahrik indirimi uygulandı bu caniye. Mahkeme katil zanlının çelişen kurgulanmış 3 ifadesine itibar ediyor. Cezası 23 yıla düşürülüyor. Kardeşi Mertcan Avcı, anne, baba, ortak, eşe bütün bunlara da beraat kararı veriyor. Bu bir yargı katliamıdır. Bununla ilgili en kısa zamanda istinaf mahkemesine başvuracağız. Hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Yargıtay'a kadar gideceğiz. Bu mesele burada kapanmadı ama adalet burada bugün Muğla'da öldü. Biz başından beri bu heyetin adaleti tesis etmeyeceğini biliyorduk. Maddi gerçeği ortaya çıkarmayacağını biliyorduk. Bu yargılama da bu karar da bana göre hukuki ve fiili dayanaktan yoksundur. Ve bu karar kanaatimce mesnetsiz bir kadardır. Tek kelimeyle yazıklar olsun diyorum."

Güncellenme Tarihi : 20.6.2022 16:23

İLGİLİ HABERLER