Ekonomi
  • 25.9.2021 18:29

Pizza ile İlgili Bilinmeyen 10 İlginç Bilgi

Dünyanın dört bir yanında lezzetli bir şekilde tüketilen besinler arasındaki pizza, birbirinden farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Pizza hakkında yapılan ilginç araştırmalar ise ortaya son derece tuhaf detayların çıkmasına yol açıyor.

Pizza Ayı

İtalya çıkışlı bir yiyecek olmasına rağmen Amerika halkı ile bütünleşen pizzanın bu bölgede özel bir ayı da var. Her yılın ekim ayı ‘’Pizza Ayı’’ olarak kutlanıyor. Kocaman bir ay boyunca pizza dolu günler Amerika’da yaşanıyor.

İlk Pizza Siparişi

Tarihteki ilk pizza siparişinin bir bilgisayar tarafı yapıldığı söyleniyor. 1974 yılında verilen bu sipariş ABD’nin Yapay Dil Laboratuvarı’nda yer alan bir bilgisayarın pizza dükkanından sosisli pizza sipariş etmesiyle test ediliyor ve başarılı olunuyor.

En Fazla Tüketilen Günler

Amerika’da yapılan özel araştırmalara bakıldığı zaman pizzanın en fazla tüketildiği dönemlerin Noel, Cadılar Bayramı, Şükran Günü ve Super Bowl olarak belirleniyor. Türkiye’ye bakıldığı zaman pizzanın en fazla tüketildiği dönemler derbi zamanları olarak ortaya çıkıyor.

En Büyük Pizza

Bugüne dek yapılan en büyük pizzanın Noorwood Pick’n Pay isimli hipermarkette yapıldığı biliniyor. Pizza tam olarak 37 metre genişliğinde, 900 kilo sos ve 1800 kilo peynir ile hazırlanıyor.

Mozzarella Üretimi

Pizzanın vazgeçilmez ana maddeleri arasındaki mozzarella peyniri, Birleşik Devletlerde İtalyan peynir üretiminin ortalama %80’lik kısmı bulunuyor.

Hollywood Ünlüleri ve Pizza

Hollywood oyuncusu olan birçok ünlünün iş hayatlarına pizza satarak başladığı biliniyor. Bunlar arasında Bill Murray ve Stephen Baldwin gibi örnekler de bulunuyor.

Pizza Filmi

Pizza temalı süper kahraman filmi 2011 yılında vizyona girmiş Pizza Man filmi olarak öne çıkıyor. Pizza sipariş ederek bu keyifli filmi izleyebilirsiniz.

Pizza Müzesi

ABD Philadelphia eyaletinde bulunan Pizza Brain adlı pizza müzesi, dünyanın en büyük pizza hatıra koleksiyonu olarak tanımlanıyor.

Cumartesi Geceleri

Dünya çapında en sık pizza tüketilen günün cumartesi geceleri olduğu söyleniyor. Bu durum pizzaların kutlama yemeği haline geldiğinin de ufak bir ispatı sayılıyor.

En Uzun Pizza Yolculuğu

Günümüze kadar yapılan en uzun pizza teslimatının Cape Town, Güney Afrika’dan Sydney, Avustralya’ya yapıldığı söyleniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2021 18:31

İLGİLİ HABERLER