Asayiş
  • 26.9.2013 13:07

Pizzacı ayrıntısı teröristlerin sonları oldu

Ankara 'daki saldırıyı yapan bombacıların, pizzacı nın ihbarı sayesinde yakalandığı ortaya çıktı.
İhbardan sonra devreye giren özel tim, teröristlerden birini ölü birini yaralı ele geçirdi.
Cephaneliğin Suriye 'den girdiği kesinleşti.

Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binası ve polisevine roketli saldırı düzenleyen DHKP-C ’li Muharrem Karataş ile Serdar Polat ’ın yakalanmasını motorlu bir pizza kuryesinin sağladığı anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, eylem sonrası gitar kutusuna sakladıkları RPG-2 ile atılmamış roket başlığını benzin istasyonu yakınına bırakan teröristleri Dikmen Caddesi’nde bir kurye gördü.

KAMUFLAJLI TAKİP

Bugün'ün haberine göre kurye, Dikmen bölgesini saran istihbarat şubesine bağlı ekiplerden birine, “Sırt çantalı iki kişi az önce önümden geçti” diye ihbar etti. İstihbarat ekibi az ilerde yaya olarak izlerini kaybettirmeye çalışan iki teröristle karşılaştı. Teröristlerin takip edildiklerinden şüphelenmemesi için operasyon özel “kamuflaj” yöntemlerle sürdürüldü. İstihbarat ekipleri “değişimli” olarak iki teröristi Dikmen Caddesi’nden Akpınar Mahallesi’ne kadar adım adım izledi. Çatışma ihtimaline karşı güzergah boyunca müdahalede bulunulmadı. 2 saatlik takip ODTÜ ormanlık alanına kadar devam etti.

Özel tim devrede

Teröristler ormana yönelince devreye keskin nişancı özel harekât polisleri sokuldu. Projektörlü iki polis helikopteri de ormanlık alana yönlendirildi. Olay yerindeki gitar kutusu ile diğer malzemeler Özel Harekât’a bağlı “iz takip” köpeklerine koklatıldı ve köpekler ormana sokuldu.

Köpekler kısa sürede iki teröristin izini buldu. 2 saat 50 dakika içinde yerleri nokta olarak belirlenen teröristlerle sıcak temas kuruldu. Çıkan çatışmada Karataş öldürüldü. Yaralanan Polat ise özel timin müzakeresi sayesinde teslim olmaya ikna edildi.

Cephanelik Suriye’den

Soruşturmada Serdar Polat’ın Yunanistan’dan, Muharrem Karataş’ın ise Suriye’den Türkiye’ye girdiği kesinlik kazandı. Polat’ın şişme botla yasa dışı olarak Türkiye sınırına geçtiği, Karataş’ın da Suriye’nin Hatay sınırından yurda giriş yaptığı saptandı. Eylemde kullanılan RPG-2 anti personel silahı, başlıkları ile teröristlerin sırt çantasında bulunan suikast silahı Uzi, iki tabanca ile Rus yapımı 2 el bombasının Suriye’den ülkeye sokulduğu tespit edildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:42

İLGİLİ HABERLER