Asayiş
  • 15.7.2009 12:07

PKK, 15 YAŞINDAKİ KIZI KULLANDI

Edinilen bilgiye göre Hakkari Çukurca ilçesi kırsalında daha önce yakalanan bir terörist ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve Siirt'te ikamet eden 15 yaşında kız çocuğu istihbarat sonucu Siirt Terörle Mücadele Ekipleri takibe alandı.

TEM büro ekiplerin takibi sonucu 15 yaşındaki M.G isimli kız çocuğun bulunduğu eve düzenlenen operasyon ile göz atına alınmış, kızın yaşı küçük olduğu nedeni ile emniyetten ifadesi almadan gerekli işlemler yapıldıktan sonra savcılığa çıkarılan M.G (15) yaklaşık 6 saat süren ifadesi ardından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Mahkemedeki ifadesi ardından tutuklanan kız çocuğu Siirt Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Siirt Kapalı E tipi cezaevine sevk edildi. Kızın Terör örgütün dağ kadrosuna eleman kazandıran koordinasyonun içerisinde bağlantılı olduğu ve Terör Örgütünün dağ kadrosuna istihbarat topladığı öğrenildi.

Öte yandan Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik 09.07.2009 tarihinde Şırnak Terörle mücadele ekiplerince yapılan operasyonda terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı ve daha önce 3 askerin şehit edilmesi ve 9 askerin yaralanması eyleminde bizzat katıldığı tespit edilen M.G. (31) isimli 1 terörist ve işbirlikçisi oldukları tespit edilen S.A (46), K.A. (30), A.T. (42) isimli toplam 4 kişi Cizre Adliyesinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıktan sonra Siirt Kapalı E tipi cezaevine sevk edildi. Şırnak Özel Harekat polisleri tarafından Siirt'te getirilen zanlılar ilk önce Siirt Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiler ardından E tipi Kapalı Cezaevine teslim edildiler.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER