Gündem
  • 18.10.2021 10:31

PKK CHP'ye ayar verdi!.. Operasyonlara karşı olduğunu açıklamalı

KCK’li Besê Hozat: CHP çok önemli

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, “CHP’nin Kürt sorunu üzerine yaptığı hamle önemlidir. Bir nedeni seçimlerdir ama en önemli nedeni de; artık Türkiye’de kim iktidara gelmek ve iktidarda kalmak istiyorsa Kürt sorununu çözmek zorunda” dedi.

PKK’ye yakın Dengê Welat Radyosuna konuşan Besê Hozat, Türkiye’de son zamanlarda muhalefetin psikolojik üstünlüğü ele geçirdiğini ve gündemi belirlemeye başladığını söyledi.

“CHP’nin Kürt sorunu üzerine yaptığı hamle önemlidir” diyen Hozat, “Bir nedeni seçimlerdir ama en önemli nedeni de; artık Türkiye’de kim iktidara gelmek ve iktidarda kalmak istiyorsa Kürt sorununu çözmek zorunda” yorumunu yaptı.

Besê Hozat, “Türkiye’de Artık partiler Kürt sorununu çözmeden iktidar olmalarının mümkün olmadığını biliyorlar. İktidar olmak için Kürtlerin desteğine kesin ihtiyaç duyuyorlar.  CHP’nin açıklamalarını önemli oranda böyle de görmek lazım. Türkiye’de bugüne kadar sürdürülen inkar, imha, tasfiye politikaları sonuçsuz kaldı bugünden sonra da sonuç alması mümkün değildir” dedi.

HDP’nin deklarasyonunun da “oldukça önemli” olduğunu vurgulayan Hozat, “Türkiye’de demokratikleşmenin yolunu gösteren bir deklarasyondur. HDP’nin hamlesi bütün muhalefeti güçlendirdi. Muhalefetin sağlam ortak duruş geliştirmesi AKP-MHP iktidarını çok sıkıştırdı” diye konuştu.
Hozat, “Önemli gördüğüm için tekrar tekrar belirtiyorum. Muhalefet önemli bir sınavdan geçiyor. Bu defa bu sınavdan başarıyla geçmelidir. AKP’nin komplosuna gelmemeli, bu komplonun bir parçası olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Besê Hozat, “CHP Kürt sorununu çözeceğim, dedi. O halde samimiyetini göstermeli. Rojava işgal saldırılarına destek verilerek Kürt sorunu çözülmez. Siyaset tutarlılık ister. Kürt sorununu çözeceğim deyip Kürt soykırımını desteklemek tutarlı, ilkeli, güvenilir bir siyaset olmaz. Demokrasi istemek Kürtlerin en doğal haklarını tanımayı gerektirir. Bu yapılıyorsa siyasetin bir tutarlılığı olur” dedi.

 


 

Güncellenme Tarihi : 18.10.2021 10:41

İLGİLİ HABERLER