Gündem
  • 29.5.2021 13:17

PKK’cıya seminer yaptıran CHP’li Tunç Soyer Türkiye'yi ayaklandırdı

Skandalları ile gündemden düşmeyen CHP’li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir skandala daha imza attı.

Son dakika: CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'den bir  skandal daha! PKK destekçisi Slavoj Zizek'i konuşmacı yaptı! - Takvim
Daha önce İzmir Mizah Festivali’nde Türkiye ve İslam düşmanlığı yapan ünlü karikatüristler Jean Plantu ve Michel Kichka’yı ağırlayıp baş tacı eden Soyer, şimdi de PKK’lıyı konuşmacı yaptı. CHP’li Tunç Soyer’in, belediyenin İzmir Sanal Kitap Günleri’ne, Türkiye düşmanı ve PKK destekçisi Slavoj Zizek’e konuşmacı olarak yer vermesine büyük tepki oluştu. Akit’e konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, şunları dile getirdi:

MHP, Slavoj Zizek'e tepki gösterdi: 'Türkiye düşmanı'

Bu ilk vukuatı değil

“Soyer’i çok iyi tanıyoruz. Yerlilikle, millilikle, vatanla, bayrakla, ezanla en ufak bir bağı yok. Seferihisar Belediye Başkanı iken bile PKK’lılarla, HDP’lilerle yapmış olduğu toplantılar, Hendek çukurlarının kazılmış olduğu dönemlerde, ‘O bölgeye gelip size yardımcı olmak istiyorum, sizlerin yanında olmak istiyorum’ diye de açıklama yapan birisiydi. Yine ‘İzmir’in ayrı parası, ayrı bayrağı olsun’ diyerek Türkiye’den koparmak istedi. Bunlarla uğraşırken İzmir’i büyük bir köy yaptı.” Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar da, şunları kaydetti: “Bugüne kadar teröristlere ve terör örgütlerine sevgisini gizlemeyen Tunç Soyer, son olarak Slavoj Zizek’i konuşmacı olarak davet etmesi tam bir skandaldır. Sosyalist, felsefeci tanımlarının arkasına sığınan Zizek kalemini mürekkep ile değil Aziz Mehmetçiğimizin kanıyla doldurmuş bir terör sevicidir.”

Hasan Eğrigöz  Ankara

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 29.5.2021 13:47

İLGİLİ HABERLER