Asayiş
  • 29.4.2007 00:21

PKK, CUMHURİYET MİTİNGİNİ KANA BULAYACAKTI!..

İstanbul'da, terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e yönelik operasyonlarda 5 kilo 300 gram plastik patlayıcıyla yakalanan 6 kişiden 3'ü tutuklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 6 kişi, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı.

Savcı, R.B ve Ö.D'yi serbest bırakırken, Hediye Aksoy, Resul Özalp, Mehmet Faruk Aydın ve S.S'yi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Aksoy, Özalp ve Aydın, ''terör örgütü üyesi olmak veya örgüt üyelerine yardım yataklık etmek, patlayıcı madde bulundurmak'' suçlarından tutuklandı. S.S ise mahkemece serbest bırakıldı.

-DEVLETTEN MAAŞ-

Bu arada, örgüt adına eylemde bulunmak amacıyla kırsal alanda patlayıcı yerleştirdiği sırada meydana gelen patlamada gözlerini kaybeden Hediye Aksoy'un, Erzurum'da yargılanırken 2002 yılında, 4959 sayılı ''Topluma Kazandırma Yasası''ndan yararlandığı öğrenildi. Aksoy'un, devletten malul maaşı aldığı da belirtilirken, eline 3 ayda bir 700 YTL geçtiğinin ifadesinde yer aldığı kaydedildi.

Öte yandan, yurt dışına kaçmak isterken Atatürk Havalimanında yakalanan TKP/ML-TİKKO örgütü üyesi Şerafettin Yer de, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Teröristlerle ilgili edinilen bilgiye göre yakalanan ama Hediye Aksoy'un yarınki miting için görevlendirildiği ve miting alanında kendisini havaya uçuracağı  bilgisi ele geçti.

MİT'TEN EMNİYETE GİZLİ BİLGİ

Bu arada Mit’ten İstanbul Emniyeti’ne bir uyarı yazısı geldiği belirtiliyor. MİT'in uyarı yazısında . Mardin’den uzun namlulu otomatik silahların İstanbul’a gönderildiği yarınki mitingde kullanılmak istendiği ifade edildi. . Mail yolu ile öğrenilen bu bilgi üzerine İstanbul Emniyeti'nin muhtemel adresler üzerinde operasyon yaptığı belirtiliyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER