Asayiş
  • 31.10.2012 15:18

PKK dükkan açanlardan haraç istiyor

MALATYA (AA) -      Ovacık'tan Tunceli Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla getirilen Taner Tokmak ve Süleyman İşçi'nin cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'na yakınları ve görevlilerce taşındı. Cenazelerin, otopsinin ardından Ovacık'a gönderileceği belirtildi.
     Patlamada yaşamını yitiren Taner Tokmak'ın akrabası Özkan Gerçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokmak'ın Ovacık'ta kasap dükkanı olduğunu belirterek, ''Karakola erzak götürüyorlarmış. Süleyman İşci de bizim köylümüz. O da Taner ağabeye eşlik etmek için yanında gitmiş. Çok üzgünüz'' dedi.
    
     -''Teröristler haraç istiyor''-
    
     Gerçek, terörün asker ya da sivil ayrımı yapmadığını belirterek, ''Bu yıl aynı kara yolunda 10-12 aracı yaktılar. Köylere ekmek götürenlerin, karakollara su götürenlerin yolunu kesiyorlar. Bölgede dükkan açtın mı bitiyorsun. Teröristler haraç istiyor'' diye konuştu.
     Tunceli-Ovacık kara yolunun 35. kilometresindeki Aşağı Torunoba Jandarma Karakolu'na dün erzak bırakan sivil plakalı pikap dönüşe geçtikten kısa bir süre sonra patlama meydana gelmiş, araçtaki iki kişi yaşamını yitirmişti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan / Ahmet Ekici
     Yayıncı: Cemal Coşkun

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER