Gündem
  • 30.11.2007 16:41

PKK ELEBAŞI CEMİL BAYIK'A ÖZ BABASINDAN DARBE!


EROL KARA

ELAZIĞ - Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Aşağıçakmak köyünde yaşayan terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi Cemil Bayık'ın babası Mustafa Bayık, "Cemil benim için 33 sene önce ölmüştür. Onun yüzünden akrabalarım ve köydeki komşularım benimle konuşmuyor. Yakalanırsa ona hesap soracağım" dedi.

PKK terör örgütünün iki numaralı ismi olan Cemil Bayık'ın, babası tarafından yıllar önce evlatlıktan reddedildiği ortaya çıktı. Cemil Bayık'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı ağır bakım fabrikasından emekli olan babası Mustafa Bayık, ilk kez İHA'ya konuştu. "1976'dan beri bu adam benim için ölmüştür" diyen baba Bayık, "Bugün başsağlığına gelmeniz gerekmez. 33 senedir ölen bir insanı neden benden gelip soruyorsunuz. Cemil Bayık'tan dolayı bütün köy ve akrabalarım benimle küs, kimse benimle konuşmuyor. Çevredeki dost ve akrabalar, halen çocuklarına zarar gelir diye benimle konuşmuyor" dedi.

Kendisine sorulan ''Cemil Bayık yakalanırsa görüşür müsün?'' sorusuna ise Mustafa Bayık, "Yanına gidip 'Sen neden böyle yaptın?' diye hesap soracağım" yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER