Gündem
  • 22.11.2021 15:41

PKK elebaşı Kalkan : Hangi yöntem olursa olsun mesele AK Parti - MHP iktidarını devirmektir

 PKK kurucularından Duran Kalkan, “HDP’nin son deklarasyonu kendi programını netleştirme ve üçüncü yol siyasetini vurgulama açısından iyiydi, fakat yıkılan AK Parti-MHP iktidarının demokratik alternatifini oluşturmada yeterli değildi” dedi.

Örgüte yakın yayın organlarına “Selahattin Erdem” adıyla yazı yazan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümü vesilesi ile kaleme aldığı yazısında, örgütün temellerinin aslında 1973 Newroz’unda Ankara’daki Çubuk barajında yapılan 6 kişilik toplantı ile atıldığını belirtti.

Kendileri açısından her yılının bir önceki yıllardan çok daha ağır ve kapsamlı bir mücadeleyle geçtiğini yazan Kalkan, “Bu diyalektik 43’üncü yılda da bozulmamış, PKK’nin 43’üncü mücadele yılı önceki yıllardan daha kapsamlı ve zorlu bir mücadele içinde geçmiştir” ifadelerini kullandı.

Duran Kalkan, yazısında Türkiye’deki siyasi süreci de değerlendirdi.

İç ve dış baskılar neticesinde AK Parti ve MHP’nin seçime gitme ihtimalinin arttığını savunan Kalkan, “Cumhur ve Millet İttifaklarındaki hareketlenme bunu göstermektedir. AKP, 50 artı 1’i değiştirerek, birinci parti seçilip yeniden iktidar olmayı planlamaktadır. CHP ise, HDP dışındaki diğer muhalefet partilerini ‘yeni sistem’ temelinde yanına çekerek iktidar olmak istemektedir” dedi.

Kalkan, “Hangi yöntemle olursa olsun, yenilmiş AKP-MHP faşizmini mutlaka yıkmak gerekir. Fakat yerine, AKP-MHP faşizmine karşı mücadelede en az payı olanların geçmesine de izin vermemek gerekir. ‘Millet İttifakı’nın böyle bir kurnazlık ve çaba içerisinde olduğu gözlenmektedir. Kuşkusuz yirmi yıldır yürütülen mücadele, yerine Erdoğan'ın yerine Kemal Kılıçdaroğlu geçsin diye değildir” diye yazdı.

HDP’yi de eleştiren Kalkan, “Kuşkusuz HDP’nin son deklarasyonu kendi programını netleştirme ve üçüncü yol siyasetini vurgulama açısından iyiydi, fakat yıkılan AKP-MHP iktidarının demokratik alternatifini yaratmada yeterli değildi. Bu nedenle, demokratik siyasetin en geniş kesimleri birleştirecek birkaç maddelik asgari bir demokrasi programı ortaya koyması ve bu temelde seçim ittifakları için şimdiden aktif çalışması gerekiyor” diye belirtti.

Güncellenme Tarihi : 22.11.2021 15:49

İLGİLİ HABERLER