Asayiş
  • 7.10.2020 00:03

PKK elebaşı Karayılan'ın korumaları öldürüldü

Hatay'ın Amanos Dağlarında 22 Ağustos’ta etkisiz hale getirilen ve İçişleri Bakanlığının ödülle aranan teröristler listesinde Gri kategoride oldukları belirlenen  PKK’lı teröristlerden Şefik Körman, Cihan Erbaş  ve Serhat Aykul adlı teröristler ‘den Erbaş ve Aykul’un örğüt elebaşısın Murat Karayılan’ın bir dönem yakın korumalığını yaptıkları ve onun talimatıyla bölgeye gönderildikleri ortaya çıktı.

SABAH 'ın istihbarat birimlerinde yer alan kaynaklardan ulaştığı bilgiye göre Yıldırım-5 operasyonu kapsamında Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile güvenlik korucularından oluşan 1448 güvenlik görevlisinin katılımıyla hava destekli başlatılan operasyon da Teröristlerin barındıkları nokta tespit edilince bölgeye SİHA ve Atak taarruz helikopterleri sevk edildi.

22 Ağustos günü Hava destekli operasyonda 3 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Teröristlerin 3'ünün de Gri kategoride aranan Ali Norşin kod adlı (Şefik Körman), Hüseyin Fırat kod adlı Cihan Erbaş ve Ciger Amed kod adlı Serhat Aykul adlı teröristler oldukları belirlendi.

Her iki teröristin Karayılan tarafından son yıllarda opersyonlarda büyük kayıplar veren ve tükenme noktasına gelip Zeytindalı ve Barış pınarı harekatıyla Suriye'den takviye yapılamayan örgütün amanoslar yapılanmasına 2018 yılı içinde gönderildikleri tespit edildi.

BİNBAŞININ KATİLİ
O teröristlerden Ali Norşin kod adlı Şefik Körman 2011-2015 yıllarında Diyarbakır'ın Lice, Hani, Dicle İlçeleri kırsalında çok sayıda kanlı saldırının faili olmaktan aranıyordu. Hakkında Diyarbakır Başsavcılığınca yakalama kararı bulunan Körman, 2 Haziran 2012'de Lice-Bingöl karayolunu keserek İngiliz vatandaşı Japon uyruklu James Masami adlı turisti kaçırmış, turistin kurtarılması için operasyona çıkan güvenlik güçlerine de uzaktan kumandalı mayınlı tuzak kurup Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt ile uzman çavuş Abdullah Açıcı'yı şehit etmişti.

 

SABAH GAZETESİ


İstihbarat birimleri yaptıkları çalışmada Malatya Nüfusuna kayıtlı olan ve 12 yıl önce örğüte katılan Hüseyin Fırat kod adlı Cihan Erbaş ile 7 yıl önce PKK nın dağ kadrosuna katılan Diyarbakır'lı Ciger Amed kod adlı Serhat Aykul adlı teröristlerin 2014-2018 yılları arasında kandilde örgüt ele başısı karayılanın yakın koruması oldukları ortaya çıktı.

 

Güncellenme Tarihi : 7.10.2020 00:11

İLGİLİ HABERLER