Gündem
  • 1.3.2011 00:00

'PKK İLE PAZARLIK YAPACAK HALİMİZ YOK!..'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, PKK'nın eylemsizlik kararının sona erdirilmesiyle ilgili olarak basın mensubunun yönelttiği soruya, "Devlet bugüne kadar ne yaptıysa onu yapacaktır. Pazarlık yapacak halimiz yok. Biz bugüne kadar kendi imkan ve kabiliyetlerimiz devletimizin gücünü kullanarak nereye getirdiysek, aynı kararlılıkla götüreceğiz" dedi. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) 'Güncel Değerlendirmeler' toplantısına katıldı. 
Çiçek, PKK'nın eylemsizlik kararını bozması kararına yönelik olarak basın mensubunun yöneltiği soruya, "Devlet bugüne kadar ne yaptıysa onu yapacaktır. Pazarlık yapacak halimiz yok. Biz bugüne kadar devletimizin gücünü kullanarak nereye getirdiysek, aynı kararlılıkla götüreceğiz" dedi. 

Çiçek, PKK'nın amaçlarının kendilerinden bahsettirmek olduğunun altını çizerek, "İşin gereği neyse onu bugüne kadar olduğu gibi tedbirlerimizi güncelleştirerek devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. 

HÜKÜMETİN SEÇİMLERDE KIRMIZI ÇİZGİLERİ

İnşaat İşverenleri Sendikası'nın geleneksel akşam yemeği toplantısında konuşan Çiçek, 74 milyon vatandaşın herşeyi konuşacağını, tartışacağını ama bu milletin bir de ortak paydaları olduğunu belirterek bunu zayıflatacak tartışmalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Seçim döneminin, acı-tatlı olayların tartışıldığı bir dönem olduğunu belirten Çiçek tartışmasız noktaları ise şöyle sıraladı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, cumhuriyettir. Üniter devlettir. Demokratik, laik, hukuk devletidir. Resmi dili Türkçe'dir. Bunun altını özellikle çiziyoruz. Dünyada yaşayan 6912 dil vardır ama resmi dil sayısı 200 civarındadır. Bir ülkede birden fazla yaşayan dili resmi dil haline getirirseniz o ülkede kaos çıkar. Dil ayrışma değil birleşme unsurudur.
Bu milletin marşı İstiklal Marşı'dır. Bayrağı bellidir. Başkenti Ankara'dır. Milletin beklentisi bellidir. Bu dönemde neyi tartışacaksak bu ortak paydaya zarar vermeden yapacağız. Geleceği planlayacağız."

Seçimden sonra Anayasa değişikliğinde neler olacağının sorulması üzerineyse Çiçek, Anayasa'nın değişmesi konusunda herkesin hemfikir olduğunu ancak ilk 3 maddenin değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez hükümler olduğunun altını bir kez daha çizdi.

LİBYA'DAN ÇIKMIYORUZ

Bakan Çiçek, Libya'da, Türkiye'nin çok başarılı bir tahliye operasyonu yürttüğünü belirtirken 42 ülkenin de yardım talebinde bulunduğunu söyledi. Ancak Çiçek Türkiye'nin Libya'dan çekilmediğini de açıkladı. Çiçek, "Biz Libya'dan çekilmiyoruz, çekilmemiz doğru da değil. Bu ülkede ekonomik ve ticari bağlantılarımız var. Eğer çekilirsek o boşluk başkaları tarafından doldurulacaktır. Şu an orada 26 milyar dolarlık projemiz var. 200 firma faaliyet gösteriyor. Yaptığımız sadece Türkiye'ye gelmek isteyenlerin tahliyesidir. Ama işler normale döndüğünde orada faaliyetine devam edecek firmalar var" dedi.

Bakan Çiçek, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bu ülkedeki banka işlemleri, tazminler, çalışan sayısı gibi konularda çalışma başlattığını da belirtti. Türkiye'nin tahliyenin yanı sıra ayrıca bu ülke halkına gıda ve acil ihtiyaç malzemesi köprüsü kurmaya çalıştığını açıkladı. Bunun için bir hava köprüsü kurmak istediklerini belirten Çiçek, "Türkiye buraya model ülke olsun, abilik yapsın deniyor. Ama T.C. hükümeti olarak kimseye model olma, abilik yapma niyetimiz yok. Emperyal olma niyetimiz yok. Onların petrol, gazını hesaba katarak ilişki kurmuyoruz. Aramızdaki tarih ve kültürden gelen dostluk ilişkisidir. Günümüz dünyasında burası iyi anlaşılmalıdır. Bu soğuk propoganda döneminin arkası gelecektir" dedi.

BİZ KADDAFİ'Yİ BİLİYORUZ

Çiçek, Türkiye'ye bu coğrafyada bazı roller biçilerek başka çabalar içinde gösterilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Bu kargaşada birinci derece mesuliyeti olanların en son konuştuklarını belirtirken böyle bir ortamda Türkiye'nin gerçekçi politikalar belirlemek zorunda olduğunu vurguladı. Çiçek, "Biz Kaddafi'nin Kıbrıs çıkarmasında yaptıklarını biliyoruz. Ben o zaman yedek subaydım, ama Türkiye'nin canını, yüreğini yakan PKK terör örgütüne destek verdiğini biliyoruz. Onu da biliyoruz bunu da biliyoruz. Bu nedenle Türkiye'nin politikalarını gerçekçi temeller üzerine oturtması gerekiyor" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 20:49

İLGİLİ HABERLER