Gündem
  • 30.6.2007 16:44

"PKK 'İMAMLAR BİRLİĞİ' KURMUŞ"

saygı öztürk/hürriyet

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, bölücü örgüt PKK'nın "işbirlikçileri" arasında muhtar ve imamların olduğunu açıklamasından sonra, güvenlik birimleri de muhtar ve imamların karıştığı olayları Genelkurmay Başkanlığı'na bildirmeye başladı. PKK lehine çalışan imamların kendi aralarında da "Kürdistan İmamlar Birliği" adı altında örgütlendikleri istihbarat birimleri tarafından saptandı. Sözde din görevlilerinin, halkı güvenlik güçleri aleyhine kışkırtmakla kalmayıp, bazı eylemlerde bizzat yer aldıkları da saptandı.

HUTBELERDE PKK'YA ÖVGÜ

İmamların aslında gerçek imam olmadığını, çoğunun imamlıkla ilgisinin olmadığını belirten Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir yetkilisi, "Bunlar imam değil, örgütün cephe örgütünde yer alan işbirlikçileridir. İki yıl önce gözaltına alınan bir imamın boynundan haç çıkmıştı. Dini kullanıp, halkı güvenlik güçleri aleyhine kışkırtan sözde imamların, PKK'nın eylemlerini hutbelerinde övücü konuşmalar yaptığı da biliniyor" dedi.

32 İMAM ŞEHİT

Güneydoğu'da görev yapan ve Kürt kökenli olmayan imamların tehdit edildiğini, yöreden ayrılmasının istendiğini kaydeden yetkili, bu tehditlerin de imamlar üzerinde etkili olduğunu söylediler. Güneydoğu'da bugüne kadar 32 din görevlisinin şehit edildiğini kaydeden Diyanet yetkilileri de, mümkün olduğu ölçüde imamsız cami bırakmama çabası içinde olduklarını bildirdiler.

İMAMLAR BİRLİĞİ

PKK'nın, son yıllarda dini söylemlere de ağırlık verdiğini kaydeden Emniyet yetkilisi, "Örgüt, bünyesinde 'Kürdistan İmamlar Birliği' adlı bir birim oluşüturdu. Bu birim, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı gibi hutbe hazırlıyor, fahri imamlar aracılığıyla bunların camilerde okunmasını sağlamaya çalışıyorlar" dedi.

TERÖRİST YAKALANDI

PKK'nın Gümüşhane kırsalına yerleşmek için yürütülen faaliyetler içinde yer alan ve son olarak er Basri Aslan'ın şehit edilmesi eylemine katılan gruptan olduğu belirtilen "Agit" kod adlı Mehmet Kalkan, Gümüşhane'nin Torul ilçesinde yakalandı.Mardin-Savur doğumlu Mehmet kalkan'ın, 2005 yılından bu yana örgütün dağ kadrosunda olduğu belirlendi. Teröristin, İstarnbul'a gitmek üzere Torul garajına geldiği ve otobüse binmeden önce  yakalanıp sorguya alındığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:46

İLGİLİ HABERLER