Gündem
  • 4.9.2013 12:58

Pkk mezarlığı tahrip edildi...

MARDİN'in Nusaybin İlçesi yakınlarında Bagok Dağı'ndaki Bendere mevkiinde, çatışmalarda yaşamını yitiren 43 PKK'lının gömüldüğü 'Agit Suruç' adı verilen mezarlık tahrip edildi, geçen pazar günü burada toprağa verilen PKK'lı Ahmet Uğurlar'ın cesedi alındı.

Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan, Bagok Dağı Bendere mevkinde 43 PKK'lının gömüldüğü 'Agit Suruç' mezarlığının tahrip edildiğini belirterek, bölgede büyük bir tepkinin oluştuğunu söyledi. Geçen pazar günü burada toprağa verilen PKK'lı Ahmet Uğurlar'ın cesedinin de alındığını söyleyen Başkan Gökkan, "O cenaze sadece ailenin değil, Kürtler'indir ve halk kendisine ait hissettiği bu cenazelere yönelik bu yaklaşıma sessiz kalmaz, derhal özür dilenmeli" dedi.

Başkan Gökkan, defin işleminden sonra mezarlığa giden askerlerin, buradaki mezarları tahrip ettiklerini iddia ederek, "Halk cenaze töreninden ayrılır ayrılmaz, askerler tarafından saldırı oldu. Mezarlığın çevresi, tel örgüleri parçalanmış, oraya konulan briketler tahrip edilmiş. Ailenin ya da başkalarının gözetimi olmaksızın yaşamını yitiren gerillanın mezarı da açılarak tabuttan cenaze alınmış. Olay yerine gittiğimizde bile 15 metre yukarımızdan helikopterler uçuyordu. Yaşanan olay üzüntü verici olduğu kadar, tahrik edici. İnsani duyguları tanımayan bir girişim" diye konuştu.

Kürtler'in bu girişime karşı sessiz kalmayacağını ifade eden Başkan Gökkan, "Cenaze en hassas, en tahammül edilmez örnek. Ateş Kürtler'de sadece düştüğü yeri yakmaz. Kürtler de bunun toplumsal bir karşılığı vardır; sadece cenazeye değil, kendisine de sahip çıkma meselesi olarak görür. O cenaze sadece ailenin değil; Kürtleri'ndir ve halk kendisine ait hissettiği bir şeye bu denli rahat yaklaşılmasına sessiz kalmaz. Devlet yetkililerinden bir açıklama ve bir özür bekleniyor. Cenaze de halkın benimsediği şekle getirilmeli. Bir yandan faili meçhul cinayetler için mezarlar açılırken, bir yandan da bu durumla karşılaşırsak güven sarsıcı bir sonuç doğurur. Devletle halk arasında zaten güven sorunu var" dedi.

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER