Gündem
  • 8.5.2013 17:18

PKK’nın Ağrı Dağı sorumlusuna müebbet

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava karara bağlandı. Karar duruşmasında pişmanlık duyduğunu ifade eden Suriye Uyruklu Hasan Nebo, “Öncelikle, ben Türkçe konuşmayı örgüte katıldıktan sonra öğrendim" dedi. Suriyeli bir vatandaş olarak son savunmalarını, eylemleri Sidar ve Botan kod adlı iki kişiyle yaptıklarını ifade eden Nabo, “Çocukken ’okuyup avukat olacağım, insanların haklarını savunacağım’ diye hayallerim vardı. Hedef alınarak ateş etmedim. Okumadım ama örgüt üyesi oldum. Çok pişmanım. Kuran-ı Kerim’den ayetler söylemek istiyorum. İsteseydik rahatlıkla binayı roketle vurabilirdik. Amacımız öldürmek değil ses getirmekti. Ben 8 yıl kaldığım örgüt içerisinde kimseyi öldürmedim" diye konuştu.
Ağrı Emniyet Müdürlüğü’nün 8 Aralık 2011 günü düzenlenen operasyonda uyurken yakaladığı PKK’nın Tendürek sorumlusu ’Serkeş’ kod adlı Zafer Zal’ın itirafları üzerine il merkezinde çeşitli noktalara baskınlar yapılmıştı. Patnos ilçe merkezindeki Yunus Emre Mahallesi’ne 18 Haziran 2012 günü operasyon düzenleyen polis, sözde Patnos bölge sorumlusu olan ’Çiya Sefkan’ kod adlı Suriyeli Hasan Nabo’yu (30) bir evde yakalamıştı. Aranan Suriyeli teröristin üzerinde Uzi marka suikast silahı, susturuculu tabanca, el bombası çıkmıştı. Suriyeli terörist, sorgusunun ardından 19 Haziran 2012 günü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Nabo’nun barındığı ve gösterdiği yerlerde yapılan aramalar sonucunda 1 adet Uzi marka suikast silahı, 3 adet şarjör, 60 adet bu silaha ait mermi, 1 adet el bombası, 12 adet elektrikli kapsül, 1 adet tabanca, 12 adet mermi, 1 adet susturucu, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme, termos içerisine yerleştirilmiş 3 kilogramlık bomba, 1 adet içi plastik patlayıcıyla doldurulmuş el bombası, 25 metre elektrik kablosu ve 8 adet pil ele geçirilmişti. Nabo’nun yapılan sorgulaması neticesinde 29 Haziran 2005 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliği’ne yapılan saldırı, 19 Ağustos 2006 tarihinde Taşlıçay ilçesi doğalgaz boru hattına yapılan saldırı, 6 Ağustos 2008 tarihinde Malazgirt İlçe Emniyet Amirliği’ne silahlı saldırı eyleminde bir polis memurunun şehit edilmesi, 3 Mayıs 2008 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliği’ne yapılan saldırı, 3 Ekim 2008 günü Patnos ilçesindeki radar üssüne yapılan taciz atışı eylemi, 19 Kasım 2008 günü Çemçe-Madur bölgesinde çıkan çatışmada bir binbaşının şehit edilmesi, 1 Ekim 2010 tarihinde Patnos ilçesi Çakırbey köyü yakınlarında yaşanan çatışma, 21 Temmuz 2011’de Van’ın Çaldıran ilçesinde gerçekleştirilen yol kesme eylemi, 7 Ekim 2011’de Tutak İlçe Emniyet Amirliği’ne yönelik gerçekleştirilen silahlı taciz eylemine karıştığı belirlenmişti.

SURİYE UYRUKLU TERÖRİSTE MÜEBBET, 125 YIL HAPİS CEZASI
’Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, cebir tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etmek, nitelikli yağma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 80 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı.
Mahkeme heyeti bugün görülen karar duruşmasında PKK Sureyi Uyruklu Ağrı Dağı Sorumlusu Hasan Nabo’yu 22 eylemden dolayı müebbet, 125 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti birlikte eylem hazırlığı içinde yardımcı olan Fadıl Özdoğan’ı ise örgüte yardım ve yataklık suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER