Gündem
  • 3.5.2021 14:38

PKK’nın özel mağarasına özel operasyon : Bölge sorumlusu ve ekibi öldürüldü

PKK’nın özel mağarasına özel operasyon : Birisi bölge sorumlusu 7 leş

Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının hava harekatlarının yönetildiği Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Kuzey Irak'ta geniş çaplı operasyon: Metina'ya kara harekatı başladı -  YeniDönem Gazetesi

"7 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Resim

"Şu ana kadar toplam 46 terörist etkisiz hale getirildi. Bugün 7 terörist daha etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 53'e ulaştı. Bir mağara vardı, o mağaranın girişi özel teknikler gerektiriyor. Özel Kuvvetlerimiz, komandolarımız o mağaranın altını üstüne getirdiler, 7 teröristin ölüsüne ulaştılar. Bunlardan biri de bölge sorumlusu. Arkadaşlarımız herhangi bir kayıp olmadan bu işi ustalıkla başardılar. Onların da alınlarından öpüyorum, tebrik ediyorum."

Resim

"HELİKOPTERLER YERE TEKER KOYAMIYOR"

Resim

Bakan Akar, 23 Nisan'da Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarının başlatıldığını hatırlatarak, "Bugüne kadar arkadaşlarımız büyük fedakarlık gösteriyorlar. Dağlar, yamaçlar, inmesi, binmesi çok zor. Helikopterler yere teker koyamıyor. Bugüne kadarki mücadelede yapılması gerekenin hepsi yapıldı." diye konuştu.

Resim

"TERÖRİSTLERDE, UZAKTAN KUMANDALI DOÇKA VAR"

Resim

Operasyonlarda 7 şehidin bulunduğunu bildiren Akar, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Bakan Akar, yaralıların Ankara'ya getirildiğini, en iyi şartlarda tedavi edilmeye çalışıldığını söyledi. Operasyonda, tespit edilen hedeflerin tamamının karadan ve havadan vurulduğunu aktaran Akar, şunları ifade etti:

"Ele geçirilen malzemelere baktığımızda bunlara bu malzemeleri kimler verdi? Bunların hepsi düşünülmesi, tartışılması gereken konular. Şu ana kadar toplam 16 silah, 3 bin civarında mühimmat ele geçirildi. Özellikle bu mağaradan ele geçirilenler arasında uzaktan kumandalı 2 Doçka var. Oraya Hava Kuvvetleri gidip vurduğu zaman kendilerini bir şekilde emniyete alıyorlar. Zagros dediğimiz dürbünlü keskin nişancı silahları, Bixi, Kanas keskin nişancı tüfeği, RPG roketatar, M-16, Kalaşnikoflar var. Kalaşnikofların 3'ünde susturucu var. Bomba atarlar var. Çeşitli ve ileri teknoloji muhabere sistemleri var. İstenmediği kadar da bilgi, belge doküman bulundu. Orada arkadaşlar inceleme yapıyorlar. Balkaya/Keri Dağı sorumlusunun da orada olduğu söyleniyor."

"SONU SİNCAR'DA BİTECEK OLAN HAREKATIN BAŞLANGICI OLACAK"

Metina'ya yapılan ilk harekat, Irak'ın Kuzeyi ile ilgili ne ilk ne de son harekat olacaktı. O zaman nasıl bir süreç bizi bekliyordu? Metina'da başlayan harekat yaz boyu sürecek olan belki sonu Kandil'de belki sonu Sincar'da bitecek olan harekatın başlangıcı olacaktı.

"MEHMETÇİK BÖLGEDE KALICI OLACAK"

Dikkat edersek o da bu şekilde gidiyor. Bir yandan Metina'dan Avaşin, Zap, Basyan'a sıçraması burada Mehmetçiğin tespit ettiği hedefleri etkisiz hale getirmesi. Bu hedefler etkisiz hale getirildikten sonra; bölge de terörden arındırıldıktan sonra burada üs bölgeleri teşkil edilecek. Ve Mehmetçik bölgede kalıcı halde, yeni harekat bölgelerinin tespitine başlayacak. Süreç bundan sonra bu şekilde ilerleyecek."

"SIRA LİDER KADROYA GELDİ: ÇARESİZLİKTEN SAHAYA SÜRÜLDÜLER"

Coşkun Başbuğ teröristlerin acizliğini anlattı ve sıranın sözde lider kadroya geldiğini belirtti.

Başbuğ, "Şu an zaten bahsettiğimiz coğrafyada harekatlar devam ediyor. 1400'ü aşkın etkisiz hale getirilen hedef var. Yine, 53 teröristi etkisiz hale getirdik. Bunları yaydığınız zaman zaten o bölgede beklenen rakamlar. Buralar eskiden binli rakamlar ile anılan yerlerdi. 3 bin terörist - 5 bin terörist... Artık o sayıların olmadığını görüyoruz. Üstüne üstlük de bu ele geçen teröristlerin çoğunun renkli kategoride arananlar olduğunu görüyoruz. Bu neyi gösteriyor? Artık eldeki piyon takımının bittiğini ve işin major sözde lider kadroya geldiğini görüyoruz. Çaresizlikten onları sahaya sürdükleri görülüyor." dedi.

Güncellenme Tarihi : 3.5.2021 13:55

İLGİLİ HABERLER