Gündem
  • 6.11.2020 13:05

PKK Peşmergeye saldırdı, Amerika çok sert tepki gösterdi

Kuzey Irak'ta örgütün önemli isimlerinin TSK ve MİT tarafından ortadan kaldırılmasının nedenini bölgedeki Kürtlerin Türkiye'ye casusluk yapmasına bağlayan PKK, Barzani ve yönetim tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı.
Mehmetçiğin Kandil'e girip kamplarını başlarına geçirmesinden sonra Kürt bölgesindeki Şengal'de yeni üs kurmaya kalkan PKK'ya hem Irak yönetimi ve hem de Barzani izin vermemiş hatta Irak ile Kürt yönetimi bölgenin kontrolünü ele almıştı.
İşte bu gelişme PKK ile ipleri koparttı.

Çemanke Kasabası Müdürü: PKK Peşmerge Güçleri’ne saldırdı

Erbil (Rûdaw) - PKK’nin Duhok’un Amedi ilçesinin Çemanke kasabasında Peşmerge Güçleri’ne saldırı düzenlediği belirtildi.

PKK’nin Çemanke Kasabası sınırında Peşmerge Güçleri’ne yönelik düzenlediği saldırıda 3 Peşmerge yaralandı.

Rûdaw’a konuşan Çemanke Kasabası Müdürü Elend Emir Goge, “Bir grup PKK gerillası Peşmerge Güçleri’ne yönelik silahlı saldırıda bulundu. Saldırı sonucu 3 Peşmerge yaralandı” dedi.

Saldırının ardından yapılan açıklamada bir Peşmerge’nin öldüğü belirtilmişti ancak Elend Emir Goge, söz konusu bilginin ilk bilgilere göre paylaşıldığını ama ölü Peşmerge olmadığını ifade etti.

Goge ayrıca, bölgedeki gerginliğin halen devam ettiğini kaydetti.

PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısı, PKK’nin silahlı kanadı HPG’nin 28 Ekim’de  Kürdistan petrol hattına yönelik saldırı gerçekleştirdiğini açıklamasının ardından geldi.

PKK’nin petrol boru hattına düzenlediği sabotaj nedeniyle Kürdistan Bölgesi günlük 10 milyon dolar zarara uğradı.

ABD, Irak’ta Kürt Bölgesel Yönetimi güvenlik yetkililerine karşı dün PKK tarafından düzenlenen saldırıları kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Cale Brown yaptığı yazılı açıklamada, “ABD Irak’ta Kürdistan Bölgesi güvenlik yetkililerine karşı terör örgütü PKK tarafından dün girişilen saldırıları kuvvetle kınamaktadır” ifadesini kullandı.

Brown açıklamasında, “Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni terörün kökünü kazıma çabalarında desteklemeye olan kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi.

Sözcü Yardımcısı Brown, saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti, yaralılar için de dayanışma mesajı verdi.

Irak Kürt medyasına göre, IKBY'ye bağlı peşmerge güçlerinin bulunduğu bir konvoya dün Duhok kentinin Çemalke bölgesinde PKK tarafından iki kez saldırı düzenlendi. Saldırılarda bir peşmergenin hayatını kaybettiği, ikisinin de yaralandığı belirtiliyor

Güncellenme Tarihi : 6.11.2020 13:54

İLGİLİ HABERLER