Asayiş
  • 29.11.2007 13:41

PKK SEMPATİZANLARINA LİNÇ GİRİŞİMİ!

ADAPAZARI’nda Terörle Mücadele Şube ekiplerinin dün akşam gerçekleştirdiği operasyonla bölücü terör örgütü PKK sempatizanı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişinin sağlık kontrolü için Sağlık Ocağı’na götürülmesi sırasında, ellerinde bayraklı yaklaşık 100 kişi polis otosuna saldırdı.
      Çoğunluğu Sakarya Üniversitesi öğrencisi olduğu belirlenen 20 kişinin PKK sempatizanı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı ve bugün polis tarafından sağlık kontrolüne götürüleceği haberlerinin yayılması üzerine, bazı kişiler Erenler Sağlık Ocağı çevresinde toplanmaya başladı. Zanlılar sağlık ocağına polis midibüsüyle getirildiğinde, ellerinde bayrak da olan yaklaşık 100 kişi bir anda harekete geçti. Zanlıların içinde bulunduğu polis midibüsüne saldıran kalabalığa polis müdahale ederek uzaklaştırdı. Kalabalık artmaya başlayınca bu kez Çevik Kuvvet ekipleri takviyeye gelerek sağlık ocağının çevresinde önlem aldı.
      Aralarında ‘Ben şehit annesiyim’ diye bağıran kadınların da bulunduğu kalabalık artmaya başlayınca, polisin güvenlik önlemleri altında zanlılar yeniden midibüse bindirildi ve Adapazarı Adliyesi’ne götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER