Gündem
  • 13.5.2013 16:22

"PKK’ya silah falan bıraktıramazsınız"

Partisinin Balıkesir İl Başkanlığı binasının açılışını yapan Pamukoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan olayları normal karşıladığını belirten HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, “Benim için yadırganıcı bir şey değil. Hak ve Eşitlik Partisi’nin sitesinde tam 2 yıl önce Ortadoğu yanacak diye yazmıştım. 2011 Mayıs’ında yayınladım, 2013’ün Mayıs’ındayız. Orada Ortadoğu’da neler olacak ve bize nasıl sirayet edecek yazmıştım. Nereden çıktı bu, başımıza neler geldi, nasıl oldu, böyle mi olacaktı; benim için bunların hiçbirinin anlamı yok. Sınıra, komşu ülkelerin içişlerine karışmanın sonucu budur. Bunu dünya siyasi tarihini, dünya harp tarihini bilen herkes bilir arkadaşlar. Devlet yönetimi çapaçulluğa gelmez" dedi.

“PKK ÇEKİLİP NEREYE GİDİYOR?”
PKK’nın çekilme süreci hakkındaki süreci değerlendiren HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, PKK’ya silah bıraktırılamayacağını ileri sürdü. Pamukoğlu, “Bir de Fırat’ın doğusunda bir mesele var. Yok çekiliyorlarmış, yok güzergahlarmış... Bekleyin neler olduğunu göreceksiniz. PKK çekilip nereye gidiyor? Ana kampları neresi PKK’nın? Kuzey Irak’ta değil mi? Ana kamplar emniyetlidir. Güçlenmek için de iyidir. Silahlı ya da silahsız; bunlar boş laflar. PKK’ya silah falan bıraktıramazsınız, onun doktrin ve siyasi isteklerini yapmadığınız sürece. Toprak düzeni bu ve ağa öyle istiyor. Toprak düzeninde ağa vardır. Ağanın altında ağaya hizmet eden kahyalar vardır. Kahyanın altında da yanaşmalar vardır, hepsi birbirine çalışır, ama hepiniz ağaya çalışırsınız. Buna yeni dünya düzeni deniyor ben toprak düzeni diyorum” dedi.
PKK’nın yenilmediğini söyleyen Osman Pamukoğlu, “Barış ve savaşı konuşacaksanız devleti konuşmanız lazım. Savaşı ve barışı devletler yapar, onların hükümetleri yapar. Savaşın hukuku vardır. Var mı devlet, hükümet? Barış niye yapılır? Kim yendiyse onun isteklerini yerine getirmek için. PKK’nın yenildiği falan yok. Kandil’de oturmuş sıra sıra PKK generalleri adına konuşan adamlar. Bekleyin neler olduğunu göreceksiniz. PKK, şu anda 30 yıldır bulunduğu siyasi ve askeri faaliyetler itibarı ile en üst noktadadır. Savaş antlaşma ile biter. Antlaşmanın adına barış denir. Ne yazacaksınız oraya, PKK lehine? Bir, anayasanın ilk 3 maddesini yazacaksınız. İki, size de komşu olan adadaki komitacı başına özgürlük. Üç, Fırat’ın doğusuna özerklik. İmzalayın hadi. İmzalamayız değil mi? Bekle gör o zaman PKK neler yapacak" şeklinde konuştu.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER