Gündem
  • 27.2.2013 15:49

"PKK yarın sabah silahı bıraksın"

AHMET TOPAL
ANKARA  - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 28 Şubat operasyonu kapsamında bugün gerçekleşen yeni gözaltılarla ilgili olarak, siyasetçinin işinin mahkemenin işine karışmak olmadığını vurgulayarak, "Siyaset olarak vazifemiz, bir devr-i sabık oluşturmak, bir hesap sormak, efendim geçmişle hesaplaşmak gibi bir takım telaş olamaz. Bizim derdimiz şudur; Türkiye'nin evlatları, Türkiye'nin genç nesilleri bir daha dönüp ikide bir geçmişe bakmasınlar" dedi.
 Konuşmasının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, 28 Şubat soruşturması kapsamında bugün gerçekleşen gözaltıları değerlendirdi.
28 Şubat'ın çok kapsamlı, çok farklı kesimlerin içinde olduğu bir konsorsiyuma benzeten Numan Kurtulmuş, kendilerinin geçen yıl 28 Şubat ile ilgili bir suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. Bu suç duyurusu kapsamında zaman zaman soruşturmaların devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş, "Bizim siyasetçiler olarak vazifemiz mahkemelerin işine karışmak, mahkemelerin yaptığı işe burnunu sokmak değildir. Bu soruşturmanın en kısa zamanda sonuçlanmasını temenni ederiz. 28 Şubat sürecinde kusuru, vebali, kabahati olanların ortaya çıkmasını, olmayanların da aklanarak sürecin biran evvel sona erdirilmesini temenni ederiz" diye konuştu.
Mahkemelerle bir takım soruşturmaların açılmasının 28 Şubat için yeterli olamayacağına vurgu yapan Kurtulmuş, Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı 2 bin sayfalık raporu hatırlattı. Meclis Araştırma Komisyonu'nun kaldığı yerden çalışmalarına devam edebileceğini belirten Kurtulmuş, mağdurlarla ve tanıklarla konuşularak 28 Şubat'ın tam mahiyetinin anlaşılabileceğini ifade etti. Kurtulmuş 28 Şubat operasyonları ile ilgili şunları söyledi:
"Bizim bütün bunları söylerken siyaset olarak vazifemiz, bir devr-i sabık oluşturmak, bir hesap sormak, efendim geçmişle hesaplaşmak gibi bir takım telaş olamaz. Bizim derdimiz şudur; Türkiye'nin evlatları, Türkiye'nin genç nesilleri bir daha dönüp ikide bir geçmişe bakmasınlar. 27 Mayıs'ta, 1980'de, 12 Mart'ta, 1997'nin 28 Şubat'ında ne oldu, niçin oldu bunları kimler yaptılar ve bunların bu ülkeye ne tür zararları oldu. Bunları bilip, bunlarla yüzleşip, bunların gerçeğini ortaya çıkarıp, şöyle arkamıza rahat bir şekilde yaslanalım. Ve Türkiye 2050'de, 2100'de nereye gelecek, yeni büyük, güçlü, öncü Türkiye'nin kurulması nasıl mümkün olacak, bunu konuşalım. Bizim 28 Şubat soruşturmalarından da esas beklediğimiz şey budur."

"ERBAKAN HOCA, 28 ŞUBAT'TAKİ MAĞDURİYETİNDEN BİR GÜN ÖNCE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU"
Numan Kurtulmuş, Merhum Necmettin Erbakan'ın bugün ölüm yıl dönümü olduğu ve yarın da 28 Şubat olduğu hatırlatılması üzerine, "Çok enteresan, Allah rahmet eylesin; 28 Şubat'ın herhalde bir numaralı mağduru diyebileceğimiz kişi rahmetli Erbakan'dır" dedi. Erbakan'ın halkın oylarıyla seçilmesine rağmen bir takım Ali Cengiz oyunlarıyla altındaki sandalyesinin alındığını kaydeden Kurtulmuş, "Takdiri ilahi, 28 Şubat'tan bir gün önce 27 Şubat'ta vefat etti ve aradan 2 yıl geçmiş oldu. Bu vesileyle 28 Şubat operasyonlarının bu kadar açık bir şekilde sürdürülüyor olması, bunların devam ediyor olması ve inşallah en kısa zamanda bir sonuç verecek olması herhalde rahmetli Erbakan'ın da bir yerde huzur içerisinde yatmasına vesile olur, neden olur diye düşünüyorum" diye konuştu.
Kurtulmuş Erbakan Hoca'nın vefatı ile ilgili olarak, "Takdiri ilahi. 28 Şubat'taki mağduriyetinden bir gün önce de hakkın rahmetine kavuştu. Mekanı cennet olsun" dedi.

"BANA SORARSANIZ, PKK YARIN SABAH SİLAH BIRAKSIN"
Numan Kurtulmuş, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın mektubunda ifade ettiği ve kamuoyuna duyurulan bazı konuları da değerlendirdi. PKK'nın 15 Ağustos'ta silah bırakacağına yönelik ifadeleri yorumlayan Kurtulmuş, "Tabi ben bu süreç, mektup yazıldı, kim gitti, ne gitti, kim konuştu, ne konuştu... Bütün bunların hepsini teferruat olarak görüyorum. Asıl olan Türkiye'nin bu barışı sağlama iradesine sıkı sıkıya sahip çıkmasıdır" dedi. Kurtulmuş şöyle konuştu:
"Türkiye'nin çok geniş kesimlerinin biran evvel bu sürecin bitirilmesini istediğini kaydeden Kurtulmuş, "İnanınki buradaki teknik detayın ne olduğu hiç önemli değil. Biran evvel PKK'nın silah bırakmasını isteriz. Bana sorarsanız, 'ne zaman bıraksın' derseniz, yarın sabah bıraksın. Yani ne kadar çabuk bu memlekette silah bırakılırsa, bu memleketin çocuklarının hayrına olur. Ve burada bir kişinin dahi ölmesini engelleyecek olan adımların atılması lazım. Ümit ediyorum, süreç doğru bir şekilde gelişiyor. Sonuçlarını vermeye başlayacaktır."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:40

İLGİLİ HABERLER