Gündem
  • 18.8.2009 11:10

PKK'DA RANT HESAPLAŞMASI!...

Terör örgütünde, değişik ülkelerde yaşanan "çeteleşme" tartışmaları Kıbrıs Rum kesimine sıçradı. Suriye ve Türkiye kökenli Kürtler arasında "rant kavgası yaşandığı" öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Kıbrıs Rum kesiminde örgütlenen Suriye kökenli teröristlerin, ülkede yaşayan Kürtlerden "bağış" ve "vergilendirme" adı altında haraç toplanmasının yanı sıra uyuşturucu ve insan ticaretinden sağlanan paranın orta Avrupa’daki bir ülkede bulunan banka hesaplarına aktardığı ortaya çıktı.

Bu gelişmeler üzerine terör örgütünün Kıbrıs Rum kesimi sorumlusu Abdullah G’nin, Suriye kökenli kadroların "çeteleşme" faaliyetlerine ilişkin bir rapor hazırlayarak, sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok’a ilettiği ve acil olarak bu kadroların tasfiyesini talep ettiği bildirildi.

Terörist Sabri Ok’tan gelen talimat üzerine harekete geçen Abdullah G. ve adamları, "çeteleşme" faaliyeti yürüttüğü iddia edilen 9 Suriye kökenli örgüt mensubunu Rum kesimindeki uzantısı derneğe hapsetti. Bu durumdan haberdar olan 20-25 kişilik Suriye kökenli örgüt mensubu, dernek binasını basarak arkadaşlarını kurtardı.

Kıbrıs Rum kesiminde faaliyet gösteren ve çoğunluğu Suriye kökenli olan terör örgütü mensuplarının, "Abdullah G’nin alkolik olduğu, asıl çeteleşme faaliyetini kendisinin yürüttüğü, örgütün paralarını şahsi çıkarları için kullandığı, Suriyeli kadrolara kötü davrandığı ve dışladığı" şikayetleri Kandil’deki sözde "Başkanlık Konseyi’ne iletildi. Bunun üzerine, Abdullah G.

sorumluluktan alınarak yerine Suriye kökenli "Semir İzzettin" kod adlı bir kişi getirildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Türkiye kökenli Kürtlere yönelik şiddet eylemleri başladı. Suriye kökenli Kürtlerin en son hedefi Metin Ş. oldu. Suriye kökenli Kürtler, Metin Ş’ye aracının içindeyken sabotaj eylemi gerçekleştirdi.

Durumu fark eden Metin Ş. son anda kaçmayı başarırken, aracı yandı.

İki grup arasında yaşanan kavganın yanı sıra "uyuşturucu ve insan kaçakçılığı" iddialarından rahatsız olan Kıbrıs Rum polisinin terör örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon başlatabileceği kaydedildi.

Terör örgütünün Suriye kökenli kadrolarının, "Kürt meselesinin çözümü sonrasında artık PKK’ya ihtiyaç kalmayacak. Bizler bu çözümün dışında kalacağız.

Bize kimse sahip çıkmayacak. Türkiye kökenli kadrolar bizi zaten dışlamaya başladı" düşüncesiyle hareket ettiğini belirten terör uzmanları, "örgütte çatlağın giderek büyüdüğünü" söylediler.

Örgütün elebaşılarından Murat Karayılan, geçtiğimiz günlerde Türkiye, İran, Suriye ve Avrupa alanında faaliyet gösteren örgüt sorumlularına, "Kandil yönetiminin 1 Eylül’e kadar uzattığı eylemsizlik kararına uymayanların, süreçten şahsi çıkar sağlamaya çalışanların ve süreci sabote etmeye yönelik eylemlerde bulunanların derhal görevden alınacağını" duyurmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER