Gündem
  • 28.1.2022 22:57

PKK'dan Sezen Aksu'ya destek

PKK'nın 5 elebaşından birisi olan Mustafa Karasu: Sezen Aksu’nun dine karşı olduğunu sanmıyorum

KCK Yürütme Konseyi Üyesi PKK elebaşı Mustafa Karasu, “Aslında CHP ya da İYİ Parti'nin demokrasi mücadelesi verdiği söylenemez. Onlar sadece AKP'ye muhalifler. Bu açıdan Türkiye'nin acil demokrasi ittifakına ihtiyacı var” dedi.

PKK’nin kurucularından Mustafa Karasu, gündemdeki konulara ilişkin örgüte yakın bir haber kanalına konuştu.

Karasu, “Türkiye'nin geleceği için mevcut AKP-MHP iktidarının düşürülmesi gerekiyor. Türkiye halklarının artık bu iktidarla yaşamaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de etkili bir muhalefet yapılmamasının en önemli sebebinin “Kürt sorununa yaklaşım” olduğunu dile getiren Karasu, “İYİ Parti ve CHP en büyük demokrasi mücadelesi yürüten Kürtlerle, HDP ile bir ortak yaklaşım içerisine girmek yerine Kürtleri ve Kürtlerin müttefiklerini eleştiriyor, uzak durmaya çalışıyor. Hatta en son Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına evet diyebileceklerini söylüyorlar. Böyle bir muhalefet olabilir mi? Bu şu anlama geliyor; Türkiye'de gerçek demokrasi mücadelesini sadece HDP veriyor” şeklinde konuştu.

Mustafa Karasu, “Aslında CHP ya da İYİ Parti'nin demokrasi mücadelesi verdiği söylenemez. Onlar sadece AKP'ye muhalifler. Bu açıdan Türkiye'nin acil demokrasi ittifakına ihtiyacı var. Bu konuda da HDP ve demokrasi güçlerinin sorumluluğu var” dedi.

HDP'nin ittifak arayışını önemli bulduklarını kaydeden Karasu, “Bu yönü ile 8 partinin böyle bir ittifak anlayışı içerisine girmesi çok önemli. Ama hala bir ittifak kurulamamıştır. Herkes sorumluluk almalıdır. Hem bunlar yeni bir Türkiye istiyor diyeceksiniz hem de sorumluluk almayacaksınız. Böyle devrimcilik olmaz, böyle sosyalistlik olmaz” sözlerini sarf etti.

Sanatçı Sezen Aksu’nun bir şarkısında Adem ile Havva’dan bahsetmesi ile yaşanan tartışmalara ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki tepkisine değinen Karasu, “Bu aslında ne kadar sıkıştığını gösteriyor. O kadar sıkışmış ki Sezen Aksu'nun yıllarca önce söylediği şarkıdan kutuplaştırma çıkarmaya çalışıyor. Acaba dindar kesimleri etrafımda toplar mıyım diye bir politika üretiyor.
Halbuki beğenilir, beğenilmez o ayrı ama Sezen Aksu'nun öyle din karşıtı olduğunu sanmıyoruz” yorumunu yaptı.

Karasu, “Sezen Aksu'ya bu kadar saldırmanın Erdoğan'a bir fayda getireceğini sanmıyorum. Belki de Erdoğan'ın itibarını daha da sarsmıştır bu saldırı. Ama böyle bir iktidar sıkışırsa her yola başvurur. Erdoğan'ın nereden ne konuşacağı belli değildir. Sezen Aksu'ya saldırı elbette kınanmalı ama Erdoğan'ın zihniyeti iyi görülmeli” diye ekledi.

Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı televizyon programında, sanatçı Sezen Aksu ile ilgili, "Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir" açıklamasını yapmıştı.

RUDAW

Güncellenme Tarihi : 28.1.2022 22:29

İLGİLİ HABERLER