Gündem
  • 9.4.2020 12:06

PKK'den Koronavirüs uyarısı!.. Virüs öldürmez devlet öldürür

PKK : Virüs öldürmez devlet Öldürür

PKK’nın kadın yapılanması sorumlusu Ayfer Kordu, hem örgüt üyelerini hem de bölge halkını Koronavirüse karşı uyardı.
PKK’lı kadın sakın devlete kendinizi emanet etmeyin. Sağlık sıkıntılarınızı kendiniz halledin. Devlet sizi tedavi etmez öldürür diye konuştu.

PKK'nin kadın yapılanması KJK Koordinasyon Üyesi Ayfer Kordu haini bölücü örgüt mensuplarına kendi başlarına tedavi olmalarını önerdi. Bese Erzincan, koronavirüsün böyle bir dönemde ortaya çıkmasının tasadüf olmadığını ileri sürerek, "Kimse kendi sağlığını, güvenliğini devlete bırakmamalıdır. Devlet yaşatmaz, öldürür" diye konuştu.

PKK’nin itliğini bilinen ANF isimli sözde ajansa konuşan KJK Koordinasyon Üyesi Ayfer Kordu, tüm dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüsü salgını hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kapitalizmin sürdürülemeyen bir kriz içinde olduğunu ve ekolojik krizlerin artık insan yaşamını derinden etkilediği bir dönemden geçildiğini” belirten Kordu,  tam da böylesi bir süreçte koronavirüsün gündeme girmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Ayfer Kordu, “Tüm yaşanılanlar analiz edildiğinde hegemonik sistemin bu virüsle bilinçli yaygınlaştırdığı bir hastalık olma ihtimali yüksek görünüyor. 21. yüzyılda gelişen demokratik, özgürlükçü, ekolojik eğilimlerin, muhalefetin geriletilmesi, bitirilmesi ölümcül- bulaşıcı hastalıklar eli ile yapılmaya çalışılıyor” dedi.

“Devletler adeta virüsün yayılmasını istedi”

“Koronavirüsün toplum içinde yayılması ile devlet ve iktidar güçlerinin bir rahatlama yaşadığını” savunan Kordu, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada büyük bir ekonomik kriz çıksa bile, en zenginlerin bundan ne kadar etkileneceği konusunda soru işaretleri var. Etkilenseler de her şeylerini kaybetmektense bir bölümünü kaybedip, sistemi yeniden kendi çıkarları temelinde inşa etmeye çalışacakları aşikardır. Dolayısıyla bu virüsün ortaya çıkması ile birlikte yaşanan gelişmelere bakıldığında asıl olarak demokrasi güçleri hedeflendi, diyebiliriz. Devletler bu virüsün adeta yayılmasını istediler. Başlangıçta olayın ciddiyeti bilinmesine rağmen hiçbir tedbir alınmadı. Toplum tamamen savunmasız bırakıldı.”

“Dünyadaki yaşlı insanların hedeflenmesi düşündürücüdür”

Ayfer Kordu, “Bu insanlığın başına bela olan virüsten birlik ve dayanışma ile ancak aşılabileceği çok aşikardır. Maddi imkanları olanlar dünyanın neresinde olursa olsun birbirini bu zor dönemde desteklemelidir. Kendi sağlığını, güvenliğini devlete asla bırakmamalıdır. Özellikle Türk devleti yaşatmaz, öldürür. O yüzden virüsden değil devletten kaçın. Kaçamıyorsanız da uzak durun. Kendi derdinize kendiniz çare bulun” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 9.4.2020 11:15

İLGİLİ HABERLER