Asayiş
  • 9.6.2016 14:43

PKK'lhı hainler ölüleri bile rahat bırakmadı

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun 82. gününde sona ermesinin ardından güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki mezarlığa teröristlerce yerleştirilen, çivi, metal parçaları ve bilyelerle güçlendirilen 6 el yapımı patlayıcı, kontrollü şekilde imha edildi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sona ermesinin ardından kent merkezinde arama tarama çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, teröristler tarafından mezarlığa yerleştirilen 6 el yapımı patlayıcıyı kontrollü şekilde imha etti.          

Kent merkezinde asker ve polis tarafından 14 Mart'ta başlatılan operasyonun 82. gününde tamamlanmasının ardından güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmaları sürüyor.    

PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ           

Teröristlerin yoğun faaliyet gösterdiği mahallelerde güvenlik önlemleri üst düzeyde tutulurken, Cumhuriyet Mahallesi'nde arama yapan askeri birlikler, mezarlıkta terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan 6 el yapımı patlayıcı buldu.Çevrede güvenlik önlemi alınmasının ardından bomba imha uzmanları, çivi, bilye ve metal parçalarıyla güçlendirilen, kablo düzeneği bulunan patlayıcıları inceledi. Klima gazı ve mutfak tüplerine tuzaklanan patlayıcılar, daha sonra kontrollü şekilde imha edildi.    

HALEN ÇOK SAYIDA BOMBA VAR

   Kent merkezinde 507 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 238 barikatın kaldırıldığı ve bin 598 el yapımı patlayıcının imha edildiği müşterek operasyonun ardından teröristlerin yol açtığı tahribat ortaya çıktı.  Teröristler tarafından 6 cami, 7okul ve çok sayıda kamu binasının tahrip edildiği kent merkezinde 180 evin yakıldığı, çok sayıda ev ve iş yerine hasar verildiği belirtiliyor. Güvenlik kaynakları, sokağa çıkma yasağının sürdüğü kentte halen çok sayıda patlayıcı bulunduğunu belirterek, bombaların imhasının ardından yasağın kaldırılacağını belirtti.  Askeri birliklerin ayrılmaya devam ettiği kentte hayatın normale dönmesi için çalışmalara başlandı.  Moloz kaldırma ve altyapı onarım çalışmaları sürüyor.    

Güncellenme Tarihi : 9.6.2016 14:52

İLGİLİ HABERLER