Gündem
  • 30.11.2011 00:53

"PKK'LI OLDUĞU ALNINDA MI YAZIYOR?"

ANKARA (İHA) - Meclis Genel Kurulu'nda, bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren 'Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.
Milletvekillerinin konuşmalarının ardından soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, düzenlemenin toplumsal ihtiyaçtan kaynaklandığını, 45 yaşın üzerinde olan yaklaşık 60 bin kişinin bakaya durumunda olduğunu belirtti. Yılmaz, "Devlet vatandaşı ile kavga etmez, davalı olmaz. Ama bunun sonucu olarak devlet vatandaşı ile davalı. Bizim istediğimiz husus, devlet vatandaşı ile barışsın" diye konuştu. Uygulamadan kaç kişinin yararlanacağına ilişkin Yılmaz, "Şu anda 460 binin üzerinde insanımız var. Ne kadarı bundan yararlanır, hep beraber göreceğiz" dedi.
Düzenlemeye ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşünün alındığını kaydeden Bakan Yılmaz, düzenlemeden milletvekililerinin yakınlarının yararlanıp yaralanmayacağı ile ilgili "Biz milletvekillerine sorduk mu 'sizin evladınız kaç yaşında, 30 yaşına gelmiş oğlunuz var mı, askerliğe gitmeyen oğlunuz var mı' diye. Böyle bir şey yapmak yanlış olurdu, ayıp olurdu. Dolayısıyla bizim böyle bir anlayışımız yok. Genel ilke koyuyoruz; bundan hangi vatandaş yararlanırsa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak kaydıyla, herkes faydalanır. İçinde milletvekilinin oğlu varsa da faydalanır, bunun içerisinde Vanlı kardeşim de varsa faydalanır" ifadelerini kullandı.Yılmaz, en çok bakayası olan illerin İstanbul ve Ankara gibi Büyükşehirler olduğunu kaydetti.
Bakan Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, "Terör örgütü üyeliği suçu işleyen de bu düzenlemeden yararlanacak mı ve PKK'lı yararlanacak mı" sorularına, "Alnında yazıyor mu PKK'lı diye? Bu ülkenin vatandaşı olan ve belirtilen şartları taşıyanlar yasadan faydalanır" cevabını verdi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuşmasının ardından tasarının genel görüşmeler tamamlandı ve maddelere geçildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER