Asayiş
  • 28.2.2011 18:24

PKK'LILAR AFİŞTEKİ "TÜRK" KELİMESİ YÜZÜNDEN TKP'LİLERE SALDIRDI

ZAFER ÇAKMAK/ANKARA

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde TKP'li bir grup öğrenci ile Demokrat Yurtsever Gençliği adlı örgüt üyesi öğrenciler birbirine girdi. İletişim binası önünde toplanan grup ile Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde toplanan grup, söktükleri kaldırım taşlarıyla birbirlerine saldırdı. Öğrenciler okul dışında toplanan polise de taşlarla saldırarak, polisin okula girişini engelledi. Atılan taşlardan kampüs içindeki araçların ve binaların camları kırılırken, bazı güvenlik güçleri ve öğrenciler de yaralandı.
Çevik kuvvetin kampüs içine girişi sırasında öğrencilere 'Taş atmayın, polise mukavemet edenler gözaltına alınacak' uyarısı yapıldı. Çevik kuvvetin kampüs içine girmesinin ardından öğrenciler fakülte binalarına çekildiler.

Gerginlik sona erdi

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde iki grup öğrenci arasında çatışma yaşandı. Alınan bilgiye göre, TKP'li öğrencilerin Siyasal Bilgiler Fakültesi kantinine asmak istedikleri afişte 'Türk' kelimesinin yer alması nedeniyle bölücü terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanması olarak bilinen Demokrat Yurtsever Gençliği üyesi öğrenciler, afiş asan öğrencilere saldırdı. Kavganın büyümesi üzerine iki grup Cebeci Kampüsü içindeki kaldırım taşlarını sökerek, birbirlerine fırlatmaya başladı. Kavga sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 5 öğrenci ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Olaylar sırasında kampüs içindeki çok sayıda araç da hasar gördü.
Kampüse gelen polis de öğrencilerin taşlarından nasibini aldı.
Çevik kuvvet ekipleri, öğrencilere taş atmaya son vermeleri halinde müdahalede bulunmayacakları garantisi vererek, kampüse girdi. Çevik kuvvetin okula girmesi üzerine öğrencilerin büyük bölümü fakülte binalarına çekildi. Daha sonra iki grup kampüsün farklı kapılarından okuldan çıkartıldı. Olaylar sırasında çok sayıda ambulans okul çevresinde bekletildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 20:49

İLGİLİ HABERLER